Moonlight Breakfast: “Cantam pentru prima data si erau 35.000 de oameni in fata noastra”

MB PrincipalaMoonlight Breakfast, sau Bazooka, Christie, Adita si Printzu’, este o trupa destul de recent infiintata, care insa a adus un sound nou in peisajul muzical autohton, un retro-electro, asezonat cu jazz. Sunt foarte amuzanti, plini de viata si au dus cu succes peste hotare numele Romaniei. Au o naturalete absolut fireasca, iar aparitiile muzicale in spoturile publicitare au determinat lumea sa le recunoasca stilul.

De ceva timp s-au mutat la Viena, insa asta nu ii face sa stea departe de… casa.

 

Tonica: Buna, Moonlight Breakfast! Ati devenit cunoscuti acum aproximativ doi ani de zile, cand ati cantat in deschiderea concertului Jamiroquai. Soundul muzicii voastre este unul retro-electro, caruia nu ii lipseste vocea jazzy. Credeti ca publicul din Romania a inceput, in ultimul timp, sa guste aceasta muzica?

Moonlight Breakfast: Noi credem ca publicul din Romania a gustat aceasta muzica inca de la inceput, cel putin noi asa am simtit :).

 

Tonica: Pentru cei care nu stiu inca, cine sunt cei patru componenti ai trupei Moonlight Breakfast si cum au ajuns sa cante sub aceeasi bagheta:)?

M.B.: Bazooka este producatorul, care canta la tobe, clarinet si clape (la care, probabil, ar sta bagheta), casatorit cu Christie (voce, sampler), cei mai buni prieteni cu Adita (clape, chitara acustica, sampler) si Printzu’ (bass si chitara electrica), asa ca sa spunem functiile si relatiile dintre noi in acelasi timp :).

 

Tonica: Ati sustinut foarte multe concerte in afara Romaniei. Care este diferenta dintre publicul roman si cel strain?

M.B.: Din punctul nostru de vedere, singura diferenta este ca vorbesc alte limbi. De pe scena, insa, totul se vede la fel de bine.

 

Tonica: Ati participat la doua festivaluri europene importante: Summer Well (Romania) si Spirit of Burgas (Bulgaria). Ce inseamna pentru voi aceste experiente?

 M.B.: Aceste experiente inseamna foarte mult, mai ales in sensul ca au fost concertul cu numarul 2 si concertul cu numarul 3 din viata noastra artistica, dupa ce concertul cu numarul 1 a fost in deschiderea Jamiroquai la Orange Summer Party. Trebuie sa le multumim lui John si Andi (Livada) pentru inceputul pe care l-am avut. Nu cred ca vom uita vreodata cum ne-am simtit atunci. Noi cantam pentru prima data si erau 35.000 de oameni in fata noastra.

 

Tonica: Christie si Bazooka, stim asadar ca sunteti casatoriti si ca aveti impreuna un copil. V-a fost vreodata greu sa lucrati impreuna sau au existat vreodata gelozii din partea celorlalti membri ai trupei?

M.B.: Printzu’ considera cateodata, poate, ca nu mai primeste suficienta atentie :). Serios vorbind, de fapt cred ca asta ne-a ajutat foarte mult. Faptul ca suntem cu totii atat de apropiati cred ca ne da o perspectiva mai sanatoasa asupra lucrurilor.

 

Tonica: De ce Moonlight Breakfast, cum ati ales numele trupei, de unde a plecat ideea?

M.B.: Moonlight Breakfast a plecat tocmai de la faptul ca suntem casatoriti, avem un copil si ziua “de lucru” in studio incepea, de fapt, cand venea noaptea, dupa ce adormea Andi. Suntem siguri ca toti parintii inteleg perfect ce inseamna moonlight breakfast 🙂 si la fel de siguri ca sunt multe situatiile in care se potriveste un breakfast under the moonlight.

 

MB SecundaraTonica: Ce proiecte aveti in desfasurare pentru vara lui 2013 si ce ne puteti spune despre noua varianta de show pe care ati pregatit-o, The 30’s Acoustic (more retro than electro)?

M.B.: Sunt multe proiecte la care lucram in 2013 despre care nu putem dezvalui, insa, foarte multe. Lucram la ceva nou impreuna cu Red Bull. Ne bucuram ca, pe langa Jamiroquai si Macy Gray, anul acesta am avut ocazia sa cantam cu Hurts pe Arena din Viena si cu The Asteroids Galaxy Tour la Bucuresti, ca in iulie vom canta chiar in centrul Vienei cu De Phazz si Parov Stelar in cadrul unuia dintre cele mai mari concerte caritabile din Austria si ca pana acum am primit oferte din Austria, Germania, Slovenia, Cehia, Polonia, Singapore, China si nu numai. Despre The 30’s Acoustic, ce este cel mai important de zis este ca trebuie vazut!  Este o reinterpretare a pieselor de pe album, in maniera anilor ’30 (in mod surprinzator).

 

Tonica: Cu ce artisti romani v-ar placea sa colaborati sau va doriti de mult sa colaborati, dar nu ati avut inca ocazia?

M.B.: Ne bucuram foarte tare ca am avut ocazia sa colaboram inca de la inceput  cu Les Ateliers Nomad, care sunt niste artisti vizuali, in adevaratul sens al cuvantului, iar eu ma bucur ca avem ocazia sa colaboram (mai mult eu – Christie) cu Maria Lucia Hohan (MLH) pentru The 30’s Acoustic (girls know what I mean :)). A fost pentru prima data cand am vazut o rochie si am stiut ca a fost facuta pentru mine  (desi nu fusese facuta pentru mine).

 

Tonica: Este adevarat ca v-ati mutat in Austria, la Viena, si ca muzica voastra a fost foarte bine primita acolo, poate chiar mai bine primita decat in Romania?

M.B.: Este adevarat ca ne-am mutat si muzica a fost foarte bine primita. Am inceput sa lucram cu Miooow Agency din Viena, chiar inainte sa ne mutam. Desi tocmai am lansat albumul (pe plan international) pe Itunes in aprilie,  eram pe FM in Austria de anul trecut si albumul nostru a intrat in top 10 cele mai bune albume ale anului 2012.  Totusi, consideram ca muzica noastra a fost la fel de bine primita si in Romania. Suntem foarte multumiti de toate lucrurile care s-au intamplat in tara si ne bucuram ca am reusit sa ajungem in cele mai multe din marile orase inca de la inceput. Asa ca e o placere de fiecare data cand ne intalnim cu publicul de acasa. 

 

Tonica: Ce va inspira in procesul de creatie?

M.B.: Ne inspiram unul pe celalalt, unul de la celalalt si probabil din toate lucrurile din jur.

 

Tonica: Aveti vreo piesa de suflet?

M.B.: Ale noastre sunt toate de suflet, iar din piesele pe care le ascultam si nu sunt ale noastre, sunt foarte multe. Trebuie sa avem un suflet foarte mare :)!

 

Tonica: Aveti pasiuni comune, va petreceti timpul liber impreuna?

M.B.: Pentru ca am ajuns la o anumita maturitate, pasiunea comuna a baietilor este FIFA pe PS3. Asadar, petrecem foarte mult timp impreuna facand campionate de FIFA, pe langa muzica.

 

Tonica: Exista ceva ce publicul nu stie inca despre voi si ati vrea sa stie?

M.B.: In cazul in care nu stiu asta deja, am vrea sa stie ca le suntem recunoscatori :).

 

Text: Ruxandra Raica