Naomi Campbell sau intruchiparea perfectiunii

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a6930428“The Essence of Black Beauty“, Naomi Campbell este un supermodel de talie internationala si o legenda vie a modei. S-a nascut pe 22 mai 1970 in Londra si a fost crescuta numai de mama sa, Valeria Campbell, o balerina afro-americana, necunoscandu-si niciodata tatal. Pasiunea si talentul mamei i-au fost transmise si micutei Naomi, care, la varsta de cinci ani, s-a inscris la scoala de balet Italia Conti Academy, iar doi ani mai tarziu a debutat in videoclipul piesei “Is This Love?” a lui Bob Marley.

La varsta de 15 ani semneaza primul sau contract cu Agentia de modelling Elite, fiind remarcata de Beth Boldt, reprezentantul acesteia.

 

Drumul catre un succes garantat

In 1988 a aparut pe coperta celebrei reviste Vogue Franta, devenind totodata primul model de culoare care realizeaza o astfel de performanta. Frumusetea si perfectiunea absoluta i-au adus recunoasterea internationala, iar la inceputul anilor ’90 facea parte din grupul de elita al supermodelelor Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Linda Evangelista, Christy Turlington si Kate Moss, cunoscute ca “Big Six”.

Stilul ei sofisticat a cucerit lumea modei, devenind cel mai popular model al generatiei ei. A colaborat cu cele mai renumite case de moda din intreaga lume, precum Versace, Yves Saint Laurent, Victoria’s Secret, Guess, Dior, Chanel, Dolce&Gabbana, Roberto Cavalli, Louis Vuitton, Valentino sau Ralph Lauren si un numai. Gratia si senzualitatea ei debordanta au etichetat-o drept “un ideal de perfectiune si frumusete“.

Pe langa formidabila cariera din moda, supermodelul britanic a cochetat si cu muzica si actoria. In 1995 a lansat albumul “Baby Woman”, care a fost foarte apreciat in Japonia, ocupand primul loc in topuri. De asemenea, a avut numeroase aparitii in videoclipurile unor staruri precum Madonna, George Michael sau Michael Jackson. Si-a dovedit competentele si in literatura, lansand cele doua carti autobiografice “Swan” si “Naomi”. Frumoasa mulatra este posesoarea unor pictoriale nud, publicate in revistele Playboy, Madonna’s Book Sex si GQ. De asemenea, are o linie de parfumuri si activeaza in diferite organizatii si actiuni caritabile.

 

 

Dincolo de podium…

Desi intruchipeaza idealul feminin, supermodelul are un caracter “greu de suportat”, dovada fiind numeroasele plangeri si procese depuse de catre menajerele ei. ”The black panther”, sau “pantera neagra”, este cunoscuta pentru relatiile ei controversate cu barbati celebri si extrem de bogati ca: Mike Tyson, Robert De Niro, Eric Clapton, Flavio Briatore, Usher sau Printul Albert de Monaco. In prezent, supermodelul are o relatie de amor cu miliardarul rus Vladislav Doronin, care, desi este insurat, acest “mic impediment” nu pare sa le afecteze relatia, cei doi afisandu-se constant in public. Naomi Campbell este in continuare o prezenta notabila pe cele mai mari podiumuri de moda din intreaga lume, un simbol al feminitatii si al senzualitatii!

“I’m not set on a pedestal where I think, I’m too high and mighty.“ – Naomi Campbell

 

Text: Alexandra Lupu

Surse: www.vogue.co.uk, www.biography.com