Nasul ne tradeaza cand mintim

Nasul ne tradeaza cand mintimToata lumea cunoaste povestea lui Pinocchio, al carui nas crestea atunci cand baietelul cioplit in lemn mintea. Ei bine, cercetatorii spanioli au demonstrat ca nasul tradeaza, intr-adevar, persoanele care mint, nu creste, insa devine rosu si transpirat.

Daca vreti sa stiti cand o persoana minte sau nu, observati-i nasul. Specialistii de la Universitatea Grenade, din Spania, au descoperit ca, atunci cand mintim, temperatura din jurul nasului creste, la fel si temperatura din jurul muschilor orbiculari (muschii pleoapelor). Astfel, nasul mincinosului se inroseste si se umfla considerabil. Temperatura creste atunci cand o persoana este anxioasa, insa scade cand o persoana face un efort mental.

Cu ajutorul termografiei, oamenii de stiinta au putut masura schimbarile de temperatura S-a constatat ca, atunci cand exista un contrast termic intre doua parti ale corpului, acest lucru este legat nu numai de starea fizica, ci si de starea mentala si emotionala a unui om. De ce, atunci cand o persoana minte, acest lucru se vede in jurul nasului? Pentru ca acest efect este legat de insula, o regiune a cortexului cerebral implicata in constiinta si in reglarea temperaturii corpului.

Text: Ruxandra Raica

decembrie 13th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate