Natalia Gordienko: despre maternitate şi Eurovision

natalia gordienko

Natalia Gordienko este vocea de aur a Moldovei, cea care va aduce pe scena Eurovision 2021 piesa “Sugar”. Am invitat-o să le spună cititoarelor Tonica despre cum se pregătește pentru marea competiție, cum descrie experiența revenirii pe scena Eurovisionului la mai bine de un deceniu de când a pășit ultima oară pe aceasta și ce lecții a învățat în pandemie.

Povesteşte-ne despre piesa nouă. “Sugar”, pe care o vei cânta la Eurovision.

Piesa “Sugar” este o piesă energică, colorată, catchy, care te face să te ridici de pe scaun și să te bucuri de stare. Asta ne-am și dorit, să fie ca un pansament pentru suflet, în aceste vremuri gri și tulburi.

Știm că pentru piesa Sugar s-au adunat artiști, producători, muzicieni din mai multe colțuri ale lumii. Cum este să lucrezi cu o echipă internațională?

Da, așa este, fac parte dintr-o echipă internațională, numită #dreamteam, de care sunt tare mândră. Eu sunt artistă din Republica Moldova (cu origini poloneze și ucrainiene, care vorbește mai mult în limba rusă), compozitorii piesei sunt Philip Kirkorov  și Dimitris Kontopoulus, versurile sunt scrise de Mikhail Gutseriev și adaptate în limba engleză de Sharon Vaughn (producător și deținător al unui Premiu Grammy), producătorul este Ilias Kokotos și coregraful,  Fokas Evangelinos. Este minunat să știi că ai alături oameni de o asemenea talie, este onorant și te responsabilizează foarte mult. 

Este pentru a treia oară când participi la Eurovision de-a lungul anilor. Ce sfat ai pentru concurenții aflați pentru prima dată pe scena acestui concurs?

Să se bucure de moment. Emoțiile sunt acolo, în număr mare și este normal să te simți mic pe o scenă atât de mare, dar și într-un concurs atât de semnificativ, la nivel internațional. Eu vreau ca toți participanții să se simtă bine, să transmită mesajul dorit și să pășescă cu încredere. 🙂

Care este diferenţa dintre Natalia din 2006, când ai cântat cu Arsenium și Connect-R şi Natalia din 2021? Ai mai miza pe colaborarea de atunci? 

M-am maturizat foarte mult, am muncit mult în toți acești ani, am devenit mamă. Atunci am fost invitată, în acel duet cu Arsenium (și îi mulțumesc pentru oportunitate), acum am ales să fiu interpret solo. Cred că am atins un alt nivel de maturitate și totodată, cred că și stilurile muzicale s-au schimbat destul de mult. În egală măsură, maternitatea îți schimbă perspectiva asupra realității și îți dă puterea să faci tot ceea ce nu credeai că ai vreodată, în stare.

Eşti extrem de discretă cu viaţa personală, dar ştim că eşti mămică. Cum reușești să îți împărți timpul între călătorii, studio și să fii și o mamă grozavă totodată?

Așa cum ziceam anterior, odată ce devii mamă, îți dai seama că dispui de niște calități pe care nu credeai și nu știai că le ai. Totul se învârte în jurul fiului meu, Christian, fac tot posibilul să avem cât mai mult timp petrecut împreună, pe care să-l fructificăm cum știm mai bine. Nu este ușor, pentru că este cea mai grea meserie din lume, dar mi-ar plăcea să-și amintească, peste ani, cum ne bucuram de orice, cum coloram, cum râdeam, cum ne iubeam.

Cum a fost pentru tine ultimul an? Ce te-a învățat pandemia despre tine însăți? Dar despre cei din jur?

Pe mine pandemia m-a speriat, într-o primă fază, însă, deși sunt destul de sensibilă, am și o latură puternică, indestructibilă. Mi-am adunat gândurile și am decis că nu vreau să mă afecteze psihic, așa că am folosit timpul în favoarea mea și a familiei mele, am avut grijă fizic și emoțional să nu ne lipsească nimic și să ne bucurăm unii de ceilalți.

Unde te vezi peste peste 10 ani?

Mi-ar plăcea să am deja bifată o colaborare internațională cu Beyoncé ori JLo. 🙂

Cristina Dudău

Foto PR