Natural sau artificial? Care este cea mai buna optiune pentru bradul de Craciun?

-0a0a0a0879Craciunul bate la usa si toata lumea a inceput pregatirile. Magazinele sunt pline pana la refuz, rafturile sunt ticsite de cadouri care de care mai tentante, iar in aer se simte sarbatoarea, o atmosfera calda si placuta. Seara poti sa zaresti siluetele copiilor care isi lipesc nasurile de geamuri si privesc fericiti catre cerul instelat, doar-doar s-o fi hotarat Mos Craciun sa vina mai repede anul acesta. In toata aceasta forfota a pregatirilor de sarbatori, an de an se iveste o problema, aceea a bradului.

Sa fie unul natural sau unul artificial? Aceasta alegere poate fi una destul de dificila, insa noi vrem sa te ajutam, astfel incat nimic si nimeni sa nu iti umbreasca fericirea.

 

Bradul natural, miros de sarbatoare

 

Cui nu ii place mirosul bradului natural, acel miros proaspat, inconfundabil, care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa? Ce poate fi mai placut decat un brad verde sub care sa troneze portocale, mandarine, dulciuri si multe cadouri. Ideal ar fi sa iti alegi un brad in ghiveci, pe care, la sfarsitul sarbatorilor, sa il plantezi in curte, asta daca locuiesti la casa, sau sa-l dai unei cunostinte care are gradina. Alegerea unui brad natural se poate transforma int-o adevarata bataie de cap. Sa-l cumpar din piata sau din hipermarket? Sa aleg unul mai inalt sau unul mai scund? Sa fie stufos… sau nu? “Vanatoarea” bradului perfect va deveni un chin.

 

Pomul de Craciun este o chestiune de gust, dar si de buget. Ar trebui sa stii faptul ca  brazii de Craciun nu prea mai provin din paduri, iar indicat ar fi sa iti cumperi bradul din locurile unde se organizeaza targuri de profil… si insista pana ai sa-l gasesti pe cel pe care-l consideri potrivit. Ca un argument contra, mucegaiul invizibil de pe cetina bradului poate provoca pneumonii sau rinite alergice.

Bradul artificial, mai ieftin… si mai practic

 

Principalul beneficiu pe care il poti avea de pe urma achizitionarii unui brad artificial ar fi acela ca nu trebuie sa investesti an de an. Daca l-ai cumparat anul acesta, il poti utiliza cel putin cinci ani, daca nu si mai mult, asta in cazul in care il pastrezi in conditii optime si nu il “ciufulesti”. Daca te-ai gandit ca, alegand un brad artificial, ai putea salva planeta, aici te inseli, pentru ca brazii artificiali contin substante toxice si sunt confectionati din PVC, un plastic numit policlorura de vinil.

 

Daca esti o persoana comoda si nu iti place sa umbli prea mult pentru a-ti achizitiona bradul de Craciun, variantele puse la dispozitie de marile lanturi de magazine sunt variate. Daca te hotarasti pana la urma sa optezi pentru aceasta varianta, alege macar un brad de culoare verde, si nu unul alb, care parca alunga spiritul Craciunului. De asemenea, un brad artificial nu lasa ace prin toata casa, iar in urma lui nu trebuie sa faci curatenie.

 

Indiferent de alegerea pe care o vei face, impodobeste-l frumos impreuna cu toata familia si nu lasa traditia sa moara…! Deschide larg fereastra si lasa spiritul sarbatorilor sa iti intre in casa si in suflet! Anul acesta, eu am sa optez pentru un brad artificial, asta din lipsa de timp si poate si din comoditate. Tu te-ai decis sub ce fel de brad iti va lasa Mos Craciun cadourile? SARBATORI FERICITE!

 

Text: Ruxandra Raica