“Nectarul Zeilor”, alchimia unui cocktail din Olimp

La GOLD BAR Cafe poți să guști un cocktail aparte, reinterpretat prin intermediul mixologiei urbane și amestecului de ingrediente atipice. Cum ar fi să încerci un cocktail absolut special, care conține ingrediente autohtone și exotice în același pahar? Un adevărat „Nectar al Zeilor”!

În mitologia greacă, erau 12 zei olimpieni, iar dintre aceștia șase erau cei mai importanți. Nu este deloc întâmplător că și cocktailul Nectarul Zeilor este un cupaj atipic de șase ingrediente atent selecționate: caisată Bran din fructe atent selecționate, fresh proaspăt de lămâie, sirop de soc, sirop din fructul pasiunii, apă tonică și rădăcină proaspătă de ghimbir. Iar dacă ar fi să ne jucăm un pic cu imaginația, am găsi fiecărui ingredient corespondentul unui zeu. Astfel, din cei 12 zei olimpieni, povestea celor șase zei ar fi asta:

ZEUS – Zeul suprem, stăpânul Olimpului, ar fi nectarul Bran, caisata dulce a cărei tărie îți merge la suflet;

HERA – zeița al cărei simbol este exoticul păun ar fi siropul din fructul pasiunii;

ATENA – zeița înțelepciunii ar fi extractul proaspăt de ghimbir. Ghimbirul, după cum bine știm, este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății;

POSEIDON – zeul mărilor, zeul apelor, ar fi reprezentat de apa tonică, din cea mai pură apă de izvor;

APOLO – zeul luminii și al artelor, protector al poeziei și al muzicii ar fi reprezentat de fresh-ul proaspăt de lămâie, licoare care ne revigorează în orice moment;

AFRODITA – zeița frumuseții și iubirii ar fi reprezentată de siropul din flori de soc, al căror parfum te duce cu gândul la candoarea și senzualitatea zeiței.

Iar dacă zeii se hrăneau cu Ambrozie divină, nectarul zeilor care era mai dulce ca mierea, tu poți să alegi Nectarul Zeilor de la Gold Bar Cafe. Nu promitem că vei deveni nemuritor, dar vei gusta din atemporalitate.

Dacă te-am convins, vino la Gold Bar Cafe și descoperă toate cocktailurile noastre. Adresa e simplă: Calea Victoriei nr. 12C, colț cu strada Lipscani.

Autor: Bogdan Dărădan