Nelly Furtado va dona banii primiti de la familia Gadhafi

1a6fjzpfboCantareata canadiana Nelly Furtado a anuntat astazi pe Twitter ca va dona milionul de dolari pe care l-a primit de la familia liderului libian Moammar Gadhafi pentru prestatia sa intr-un spectacol privat in anul 2007. “In 2007 am primit 1 milion de dolari de la clanul Gadhafi pentru ca am sustinut un concert timp de 45 de minute, pentru oaspetii importanti dintr-un hotel din Italia”, a scris cantareata astazi pe Twitter. “Am de gand sa donez toti banii”. Numai cantareata s-a autosesizat, in contextul violentelor din Libia, donand banii de la libian, restul artistilor tacand insa malc.

Mai multi artisti au acceptat sume masive de bani pentru prestatiile lor in fata lui Gadhafi si a familiei sale in ultimii ani, a raportat Rolling Stone. In anul 2008,  stelele R&B-ului la vremea aceea, Beyonce si Usher, au cantat la o petrecere privata de Anul Nou pentru fiul lui Gadhafi, Mutassim, pe o insula din Caraibe. Nici diva Mariah Carey nu s-a lasat mai prejos, acceptand 1 milion de dolari pentru un concert sustinut de Anul Nou, tot la o petrecere privata data de libian. In anul 2005, 50 Cent a cantat la un festival de film.
Acum, presiunea apasa greu pe umerii acestor artisti, deoarece acestia trebuie sa doneze banii pe care i-au primit ca sa apara la petrecerile fastuoase ale clanului. Regimul Gadhafi se confrunta in continuare cu proteste antiguvernamentale, fiind acuzat de moartea a cel putin 1.000 de persoane, precum si de bombardarea aeronavei  Pan Am Flight 103, in anul 1988, in urma careia au fost ucise 270 de persoane.
Speram ca aceste donatii sa-i poata ajuta cumva pe oamenii care au suferit in urma maniei acestui regim”, a declarat agentul  David T. Viecelli.

Text: Andreea Popescu