Nemultumita de nuanta parului? Iata cum scapi de ea

shutterstock_64771951Fiecareia dintre noi i s-a intamplat macar o data in viata sa se vopseasca acasa si sa nu fie multumita de culoarea obtinuta, fie ca rezultatul nu a fost acelasi cu nuanta esantionului pe care l-am analizat la achizitionarea vopselei, fie ca am constatat cu uimire ca nuanta chiar nu ne avantajeaza. Greseli se intampla, insa asta nu inseamna ca trebuie sa traim cu ele. Ei bine, daca nuanta parului tau nu te incanta, iata cum poti scapa de ea:

  • Tabletele de vitamina C indeparteaza culoarea parului in mod natural. Achizitioneaza-ti cateva tablete de vitamina C (25-30 de pastile), zdrobeste-le si formeaza o pasta amestecandu-le cu apa. Inainte de samponare, maseaza parul cu amestecul obtinut si lasa-l sa actioneze 30 de minute. Parul se va deschide cu 2-3 nuante (in cazul parului mai inchis la culoare).
  • Samponul antimatreata este foarte popular cand vine vorba despre indepartarea culorii parului. Spala parul cu apa fierbinte pentru a deschide cuticulele, astfel incat procesul de decolorare sa fie mult mai eficient.
  • Tratamentul cu ulei cald poate indeparta culoarea obtinuta. Acest tratament hraneste parul de la radacina, insa atentie, procesul nu trebuie repetat mai mult de o data pe saptamana, caci va dauna parului.
  • In final, daca nu esti multumita, vopseste-ti parul din nou, dar de data aceasta apeleaza la ajutorul unui specialist.

 

Text: Ruxandra Raica