Nose, noul documentar despre parfumurile Dior

Fără îndoială știi deja despre parfumurile iconice ale lui Dior după nume: Miss Dior, J’adore, Sauvage și putem să continuăm. S-ar putea chiar să ai măcar o sticlă sau două dintre parfumurile emblematice Dior.

Dar dacă te-ai întrebat vreodată  despre modul în care sunt realizate, noul documentar al lui Dior îl va dezvălui pe omul din spatele cortinei. Nose, lansat pe 22 februarie, oferă spectatorilor acces fără precedent la maestrul parfumier Dior François Demachy, în timp ce călătorește în lume pentru căutarea materiilor prime folosite la crearea unui parfum Dior.

Regizorii Arthur de Kersauson și Clément Beauvais au petrecut doi ani documentându-se depre Demachy pentru a descoperi unele dintre misterele din spatele ideii de parfum și pentru a evidenția femeile care joacă un rol cheie în dezvoltarea materiilor prime precum trandafirul și iasomia. „Parfumul, mai mult decât orice, este misterios”, spune Demachy într-un interviu de marcă pentru lansarea filmului. „Continuăm să încercăm să-l explicăm, să-l descriem și să-l disecăm, dar nu este niciodată complet definit. Cred că un miros este ca dragostea – nu o poți explica”.Călătoria prin casa copilăriei

Regizorii au călătorit la Grasse, Franța, care este atât casa în care a copilărit Demachy, cât și casa laboratorului său de creație de la Fontaines Parfumées. Dar pentru Demachy, călătoria la Sulawesi, Indonezia pentru a vizita plantațiile de paciuli a fost de departe cea mai plină de satisfacții din timpul filmării Nose. „Am luat un avion mic, apoi o mașină cu tracțiune integrală, urmată de o drumeție prin câteva sate izolate în mijlocul pustietății. Aceasta în sine era deja o aventură plăcută, dar apoi a existat această recompensă magnifică la sfârșit și, în cele din urmă am ajuns să văd ingredientul meu preferat în mediul său natural, pe aceste pante abrupte “, spune el. „Chiar și după atâția ani de creare a parfumului, am rămas absolut uimit și nu voi uita niciodată bucuria pe care am simțit-o la întâlnirea cu cultivatorii locali.”

Unde găsești filmul

Filmul va inspira cu siguranță pofta de binging în epoca carantinei și recomandarea este să fie însoțită de mirosul parfumului tău preferat. După premiera 202o de la Tribeca Film Festival, Nose este acum disponibil pentru închiriere sau cumpărare pe Apple TV, Amazon Prime Video și Google Play.

Text: Iulia Mirică