Nu frumusetea conteaza atunci cand vrei sa cuceresti o femeie

-0a0a0a0a0a0a0a0a0a0a0288611In urma unui nou studiu realizat in SUA, s-a gasit o explicatie legata de barbatii urati care reusesc sa cucereasca femeile frumoase. Cercetatorii considera ca, pentru acesti barbati, nu conteaza numarul respingerilor, deoarece acestia au puterea de a nu se da batuti si, in plus, sunt foarte increzatori in fortele proprii. Astfel, barbatii care nu dispun de foarte multe calitati fizice se cred mult mai actractivi decat sunt in realitate. Acest lucru le da o mai mare incredere in ei si in modul de a actiona cu o potentiala partenera.

De asemenea, barbatii care interpreteaza gresit semnele femeilor si insista in a le cuceri au mai multe sanse de reusita decat cei care se conformeaza. Pentru realizarea studiului s-au efectuat sedinte de “speed dating” care au durat aproximativ trei minute. Studiul a fost efectuat pe 96 de barbati si 103 femei, iar inainte de fiecare intalnire, barbatii au fost rugati sa se aprecieze, sa-si dea o nota pentru aspectul lor, iar la final sa evalueze fiecare partenera din mai multe puncte de vedere.

In urma studiului, s-a constatat faptul ca barbatii care opteaza pentru o relatie de scurta durata supraevalueaza interesul pe care femeile il au pentru ei. Cu cat o femeie este mai atractiva pentru un barbat, cu atat supraevaluarea dorintelor lor este mai mare. De asemenea, studiul le-a oferit participantilor si sfaturi concrete despre cum pot evita eventualele momente jenante.

Text: Andreea Popescu