Nu lasa despartirea de el sa-ti “ruineze” podoaba capilara

despartireStiu, dupa o despartire primul gand care iti vine in minte este sa faci o schimbare. Si cum lui, celui care te-a ranit atat de mult, nu ii poti face nimic, decizi sa te razbuni pe tine. Ai decis ca, din moment ce Mr. Perfect a plecat din viata ta, trebuie sa faci ceva sa arati lumii “pierderea” suferita. Si daca doar inima franta nu este de ajuns, decidem sa ne razbunam pe… parul nostru.

Intotdeauna mi-au placut versurile: “I check my look in the mirror. I wanna change my clothes, my hair, my face” (trad. “M-am uitat in oglinda si vreau sa imi schimb hainele, parul, fata”) cantata de Bruce Springsteen in “Dancing In The Dark”. Avand in vedere ca noile tendinte in materie de moda presupun cheltuieli imense iar obtinerea unui nou chip cu atat mai mult, cele mai multe dintre noi opteaza pentru o schimbare de look.

Am vorbit foarte mult despre modul in care dragostea influenteaza vietile noastre, facandu-ne mai sanatosi, mai calzi si mai fericiti. Dar pierderea dragostei are, de asemenea, capacitatea de a ne transforma atat in interior cat si in exterior.

Exista o obisnuinta de a tunde sau de a rade parul in urma unei drame. Cultura hindusa este renumita pentru rasul barbii in perioadele de doliu. In unele culturi americane, hairstyle-ul barbatilor si femeilor era puternic influentat de moda europeana, iar podoaba capilara era ceva de nepretuit. Evreilor li se interzicea prin legea biblica sa-si taie parul sau sa-si rada barba. Tot ca un semn al tragediei, egiptenii antici, ale caror capete erau de obicei rase, isi lasau parul lung, iar femeile hinduse vaduve isi taiau parul. Se pare ca, in antichitate, se zicea ca „practica taierii parului femeilor era una lumeasca, pacatoasa, nascuta din dorinta femeilor de “a rupe lanturile” responsabilitatii fata de autoritatea barbatului.

Nimic de zis vizavi de mentalitatea de atunci, dar… Intr-adevar, poate toate traditiile si-au avut rostul la vremea respectiva, dar in zilele noastre poate ca nu ar trebui sa iti versi frustrarile pe podoaba capilara.

Analiza viselor despre taierea parului pare asociata cu virilitatea si sanatatea. Si visele in care cineva ne taie parul sunt adesea asociate cu o pierdere de putere. Nu vrei mai bine ca viata ta sa se imbunatateasca dupa o despartire? Nu vrei ca acele multe kilograme puse in timpul relatiei, care au facut sa nu-ti mai vina jeansii aia vechi, sa dispara si sa te poti bucura iarasi de atingerea delicata a vechilor tai jeansi? Vezi, exista destule lucruri pe care sa te poti concentra dupa o despartire astfel incat parul tau sa nu aiba de suferit.

 

Text: Oana Mircea