Nu stii de ce sunt adolescentii indispusi? Afla ce spun studiile

-0a0a0a0a0a0a0a0a188775Adolescentii sunt mai vulnerabili in fata abuzurilor de droguri si tulburarilor de dispozitie deoarece creierele lor functioneaza diferit atunci cand acestia sunt fericiti, au declarat cercetatorii britanici. Adolescentii sunt prost-dispusi si nechibzuiti deoarece creierele lor functioneaza diferit atunci cand fac ceva ce le place, iar acest lucru are repercusiuni asupra comportamentului lor general.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca tinerii se entuziasmeaza mai mult decat adultii atunci cand primesc recompense si, pentru ca traiesc mai intens bucuriile, sunt mai predispusi sa aiba un comportament impulsiv.

Acest lucru ar putea explica de ce tinerii sunt expusi la mai multe riscuri si de ce au tendinta de a dezvolta tulburari cum ar fi dependenta, depresia sau schizofrenia, a raportat Daily Express. “Adolescentii raspund de multe ori diferit, la nivel cerebral, fata de adulti, la mai multi stimuli”, a declarat profesorul Bita Moghaddam, doctor la Universitatea Pittsburgh din Statele Unite.

Rezultatele studiului au aratat motivul pentru care riscul de a suferi de schizofrenie este mult mai mare pentru tineri si de ce se diminueaza dupa varsta de 30 de ani: acesta este reprezentat de crizele de personalitate impuse de vulnerabilitatea de care dau dovada in fata celor mai diverse situatii.

 

Text: Andreea Popescu