Numarul tinerilor care fac sex neprotejat este in crestere

1a1v8nvIn urma unui nou sondaj, s-a constatat faptul ca numarul tinerilor britanici care fac sex neprotejat este in crestere.  Studiul a fost realizat cu ajutorul raspunsurilor a 6.026 de persoane, cu varste cuprinse intre 15-24 de ani, din 29 de tari diferite.

In urma acestor cercetari, s-a relatat faptul ca: 61% dintre tineri si-au inceput viata sexuala si 43% au recunoscut ca au intretinut relatii sexuale cu un alt partener decat cel oficial, fara a utiliza metode contraceptive.

Cresterea s-a bazat in mare parte pe faptul ca, in anul 2009, s-a inregistrat un procent de 39% in randul tinerilor care fac sex neprotejat, comparativ cu anul in curs, in care procentul a crescut la 43%.

In majoritatea cazurilor, tinerii nu se protejeaza atunci cand fac sex cu o persoana necunoscuta fie ca uita, fie din cauza consumului excesiv de alcool.

Aproape unu din cinci tineri, respectiv un total de 16%, a declarat ca nu a primit niciun fel de informatii de natura sexuala la scoala.

“Exista programe de educatie sexuala excelente in aceasta tara. Totusi, tinerii spun ca nu au incredere atat de mare in profesori incat sa le impartaseasca ceea ce au facut”, a declarant Doortje Braeken – International Planned Parenthood Federation.

„Sunt foarte multi tineri care se tem sa apeleze la aceste servicii din diferite motive. Cel mai comun motiv este teama ca aceste servicii nu vor fi confidentiale”.

Text: Andreea Popescu