Numele copilului tau ii poate influenta negativ viitorul

0a0a0a0a0a0a9559Toti viitorii parinti sunt tentati sa dea nume copiilor lor, astfel incat acestia sa se distinga de restul copiilor, nestiind insa ca acest lucru le poate influenta in mod pozitiv sau negativ viitorul.

“Trebuie sa pui numele copilului tau in functie de ce iti place si trebuie sa fii constient de impactul care il va avea acest nume asupra vietii lui”, a declarat David Figlio, profesor la Northwestern University, pentru revista Time.

In urma unor cercetari efectuate in domeniu, Figlio a constatat ca in toate rasele si etniile exista anumite combinatii de litere care sunt asociate cu abandon scolar, chiar daca parintii micutului sunt oameni cu carte.  Pentru a demonstra cele spuse, profesorul a studiat cazul numelui “Alexandra”, care este scris diferit in functie de clasa sociala din care provin parintii. Oamenii cu un statut social umil vor prefera variatiunile acestui nume: Alekzandra sau chiar Aleshandra, Alehandra sau Alecsandra, in timp ce oamenii cu un statut social normal vor prefera numele simplu, Alexandra.

 

Cercetatorul a observat ca profesorii tind sa ii trateze diferit pe copiii cu nume al carui statut lingvistic este inferior. In general, acestia sunt priviti cu scepticism si au sanse mai mici sa se remarce decat copiii cu nume obisnuite.

 

Numele poate afecta chiar si viata profesionala a micutului. Figlio a studiat timp indelungat doua surori gemene, respectiv Anastasia si Jordan, care erau foarte bune la matematica.

 

In timp, profesorul a observat ca fetita cu numele mai feminin (Anastasia) s-a orientat spre materii umaniste, in timp ce sora ei, al carei nume era androgin (Jordan), a ramas in domeniul stiintelor reale.

 

Pentru ca nu doar numele de fete se confrunta cu aceasta problema, Figlio a tinut sa-i avertizeze pe viitorii parinti ca si baietii cu nume feminine cum ar fi Ashley, Shannon, Jamie sau Courtney sunt mai predispusi sa aiba probleme comportamentale in gimnaziu si in liceu.

Acestea find spuse… tu ce nume ii vei pune copilului tau?

Text: Andreea Popescu