O noapte sau suflet pereche

shutterstock 63078523“La Rochefocauld: dragostea este asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor.”

Cred in aceasta rubrica. Ea se adreseaza tuturor varstelor. Parte din ea este izvorata din propria experienta, completata cu lecturi si discutii cu oameni mai tineri, mai maturi, care iubesc, sunt iubiti, au experiente de viata fericite sau mai putin fericite, dar care merita sa traiasca frumos povesti de dragoste si sa nu renunte la sperante.

De multe ori se intampla sa auzim declaratii de genul: este sufletul meu pereche. Multe cupluri de indragostiti folosesc expresia asta, insa nu foarte multi stiu ce inseamna sa-ti gasesti sufletul pereche.

Exista povestiri ce spun ca sufletele pereche au trait intr-o viata anterioara o iubire foarte puternica, ceea ce face ca ele sa se intalneasca si in viata actuala, iar iubirea lor ramane la fel de intensa si profunda ca inainte.

Sunt persoane care “traiesc” o confuzie vizavi de sufletul pereche, in sensul ca este posibil sa existe mai multe suflete pereche pentru fiecare dintre noi de-a lungul vietii. Poti intalni suflete pereche compatibile cu tine sau… nu. Un suflet pereche poate fi o persoana pe care ai cunoscut-o undeva, intamplator, in alt loc, fara sa o cauti intentionat. Se intampla ceva si simti un fior pe care nu l-ai mai simtit pana atunci sau nu l-ai mai simtit de mult. Inima iti spune instantaneu si te face sa iubesti instinctiv. Simti o atractie magnetica, inexplicabila pentru persoana respectiva si inima incepe sa bata mai repede iar palmele se umezesc.

Sufletul pereche este ceva aparte, deosebit. Inima ta va vibra intotdeauna la vederea lui si chiar si atunci cand nu sunteti impreuna, vei astepta cu nerabdare sa-l revezi. Se spune ca sufletele pereche se cauta de-a lungul multor vieti si isi creeaza o karma pozitiva, se intalnesc si se sustin reciproc, dar nu se intampla frecvent sa evolueze impreuna intr-o viata comuna. Este dificil de exprimat in cuvinte senzatia pe care o percepi cand intalnesti sufletul pereche. Este mult mai mult decat atractie emotionala, fizica sau sexuala. Este ceva ce simti ca va ramane pentru totdeauna.

Iubirea este atat de profunda incat orice departare de sufletul tau pereche iti va produce stari de tristete sau de rau, uneori chiar dureri de inima. Afectiunile emotionale ce apar in timpul relatiei pot fi resimtite mult mai dureros decat ar fi simtite in relatiile obisnuite. Se poate intampla ca un suflet pereche sa se stinga cu inima franta dupa ce si-a pierdut fizic perechea. Sufletul pereche ne poate face sa ne simtim fericiti sau nenorociti. Depinde doar de noi cum ne impacam cu noi insine.                                                                                                                                               O relatie creata pe un astfel de calapod nu beneficiaza intotdeauna de happy-end, dar este o binecuvantare sa-ti intalnesti sufletul pereche in timpul vietii. Nu toti avem sansa asta, asadar poti sa te consideri norocos/norocoasa daca l-ai gasit.

La polul opus sta aventura de o noapte. Se intampla atunci cand te-ai saturat sa fii singur/singura sau nu-ti mai arde de intalniri romantice cu una/alta, care oricum nu au nicio finalitate, si atunci vrei sa simti adrenalina si vrei sa incerci o nebunie, cu emotii, fiori si sex, dar fara complicatii ulterioare sau alte responsabilitati. O astfel de noapte este ceea ce cauti? Tu stii, dar cu siguranta nu vei da peste un suflet pereche intr-o astfel de situatie. Aventura de o noapte poate avea efecte puternice asupra starii tale de spirit, te poate revitaliza, iti poate da atat de multa energie incat a doua zi vei lua viata in piept cu mai mult curaj si te va face sa-ti reamintesti ca esti atragator/atragatoare, iar increderea in tine va recapata aceleasi cote ca si inainte.

O “noapte nebuna” te poate elibera si de stresul acumulat in atatea nopti dormite de unul/una singura fiindca abstinenta sexuala poate avea efecte negative asupra starii tale emotionale si chiar fizice. Nu porni spre o noapte de aventura in ideea ca iti vei gasi sufletul pereche. Nu poti crea o relatie de cuplu dintr-o relatie sexuala cu un el/o ea. Ai vrut o noapte? O noapte sa ramana, nu doua, nu o saptamana.

Cauta pe cineva care-si doreste exact acelasi lucru ca si tine, fara implicatii emotionale, doar distractie si o noapte de sex. Ai mare grija ca treaba asta sa nu devina un hobby, chiar daca te-ai distrat si te-ai simtit bine, fiindca asta nu inseamna sa cauti iar o alta aventura.

Este o prapastie uriasa intre sufletele pereche si o noapte de placere, insa ambele “variante” au un punct comun: adrenalina.

Text: Vladimir Toma