Obiceiuri care duc la aparitia ridurilor

shutterstock_41563432Ar trebui sa stii ca nu numai timpul este dusmanul ridurilor. Exista diversi alti factori care contribuie la aparitia lor, precum obiceiurile de ingrijire care pot accelera imbatranirea prematura. Mai jos va prezentam cateva cauze elementare ale aparitiei ridurilor, astfel incat sa le puteti evita cu usurinta. 

1.      Atentie la masajul tenului! Unele femei considera ca aplicarea unei creme antirid este suficienta. Gresit insa! Nu doar crema conteaza, ci si modul in care masati fata. Intotdeauna trebuie sa va miscati mainile in sus, si nu in jos, pentru ca altfel pielea va fi mai predispusa la aparitia ridurilor.

2.      Dormitul pe o parte. Tuturor ne place sa ne cuibarim cu nasul in perna pentru ca asa ne odihnim cum trebuie. Pentru ten insa, nu este deloc bine pentru ca se freaca de perna ore intregi, lucru ce duce la deteriorarea pielii.

3.      Lipsa somnului. Lipsa somnului nu o sa va faca niciodata sa aratati mai bine. Somnul este una dintre principalele probleme ale vietii moderne, iar persoanele care nu se odihnesc in timpul saptamanii incearca sa recupereze in weekend, ceea ce nu este deloc un lucru bun. Tenul are nevoie de somn constant.

4.      Frecatul ochilor si incruntarea. Atunci cand ai ochii iritati, inceteaza ii tot atingi, pentru ca poti provoca leziuni in zona din jurul lor, ceea ce duce la aparitia ridurilor. Evita, de asemenea, sa te incrunti pentru ca iti vor aparea linii fine pe frunte.

5.      Soarele. Incearca sa te protejezi de soare cat de mult poti. Utilizeaza creme cu protectie si ochelari de soare, pentru ca razele ultraviolete imbatranesc pielea.

 

Text: Ruxandra Raica