Oja semipermanenta. Un obicei sanatos sau nu?

Mainile sunt o adevarata carte de vizita pentru toata lumea, cu atat mai mult pentru femei. Partea cea mai atractiva a mainilor unei femei este reprezentata, fara doar si poate, de zona unghiilor. Acestea permit o flexibilitate foarte mare in ceea ce priveste aspectul si lasa loc realizarii unor adevarate opere de arta pictate cu oja. Pentru a  fi mereu pusa la punct, o solutie la care poti apela este oja semipermanenta. Chiar daca foarte multa lume o critica, oja semipermanenta a intrat in obiceiurile femeilor din toata lumea.

Ce este, de fapt, oja semipermanenta?

Oja semipermanenta este o solutie la obiceiul de a purta unghii false sau unghii cu gel. Oja semipermanenta este asemanatoare cu oja normala, diferenta fata de aceasta fiind aplicarea, care este mult mai complexa. Practic, pentru a putea aplica oja semipermanenta trebuie sa se foloseasca o lampa cu raze UV, ceea ce face destul de dificila aplicarea acasa.

Oja semipermanenta nu trebuie sa fie confundata cu gelul de constructie. Aceasta pastreaza sanatatea unghiei si prezinta o flexibilitate mai mare.

Care este procedeul de aplicare al ojei semipermanente?

Procesul este unul asemanator cu cel al aplicarii ojei normale. Practic, se indeparteaza cuticulele, se netezeste suprafata unghiilor si se aplica o baza pentru oja semipermanenta care se usuca in lampa UV. Este de fapt un tratament de unghii ce le intareste si le protejeaza. Dupa ce s-a aplicat baza pentru oja semipermanenta se aplica culoarea in doua straturi foarte subtiri. Dupa aplicarea fiecarui strat de culoare se introduce mana in lampa UV.

Ulterior se aplica top pentru oja semipermanenta, aceasta are efect protector si ofera stralucire indelungata.

Principalele motive pentru care ai opta pentru oja semipermanenta

Spre deosebire de unghiile cu gel, dar si spre deosebire de cele cu oja normala, cele cu oja semipermanente au o serie de avantaje:

  • Intensitate foarte mare a culorii, care rezista o perioada lunga de timp. Mai exact, raman frumoase chiar si dupa 2-3 saptamani de la aplicare.
  • Iti permit sa gatesti, sa speli vase si sa faci curatenie fara ca stratul de oja sa se deterioreze imediat.
  • Unghiile raman sanatoase. Aplicarea ojei semipermanente este chiar indicata pentru femeile care sufera de probleme cu unghiile. Acest tip de oja poate sa rezolve probleme precum unghiile casante sau cele exfoliate.
  • Sunt tratate cu o baza pentru unghii care este imbunatatita cu vitamina A si este extrem de hranitoare.
  • O astfel de solutie este relativ ieftina si nu iti solicita extrem de mult timp. Practic, pentru a avea o manichiura perfecta ai nevoie de aproximativ 45 de minute o data la cateva saptamani.
  • O alta parte buna este faptul ca in momentul in care te plictisesti de culoarea ojei semipermanente, poti aplica un strat de oja normala peste.

Exista si dezavantaje ale ojei semipermanente?

Cu siguranta, orice parte buna are si o parte mai putin placuta. Partea cea mai neplacuta legata de acest tip de oja este faptul ca necesita o solutie speciala pentru a fi indepartata, fiind necesar sa mergi la salon. De asemenea, necesitatea unei lampi cu raze UV poate sa fie o alta neplacere, tinand cont ca acest lucru te obliga sa apelezi la personal specializat. Per total, insa, oja semipermanenta este o optiune excelenta.