Omar Arnaout, starul din Romania cu origini libaneze

interviu-omar-raspuns

Ce poti spune despre un pusti care, la varsta de 15 ani, a reusit sa isi faca zeci de mii de fani si milioane de vizualizari pe YouTube, dar si sa castige admiratia vedetelor din showbizul autohton, devenindu-le coleg de breasla? Omar, castigatorul trofeului Next Star 2013, este unul dintre cei mai talentati copii ai Romaniei, jumatate roman, jumatate libanez, nascut pe 20 octombrie 2000. Primul contact cu muzica l-a avut la varsta de 6 ani, iar cativa ani mai tarziu, prestatia sa scenica si talentul ridicau publicul roman in picioare. Acesta este Omar, micutul libanez cu voce de aur, pustiul inzestrat si sclipitor al carui scop in viata este sa cante si sa ne bucure pe noi toti.Tonica: Salut, Omar! Pentru inceput, spune-ne cate ceva despre tine: unde te-ai nascut, de la ce varsta ai inceput sa canti si cine te-a descoperit.

Omar: Salutari! M-am nascut in Romania, am inceput sa cant de la varsta de 6 ani, am fost descoperit de vecini, spre surprinderea mea si a tuturor, ei i-au recomandat tatalui meu sa ma duca la o scoala de muzica.

Cand spui Romania, Bucuresti, ce iti vine in minte?

Acasa.

Cum se vorbeste in casa Arnaout?

Araba si romana, incerc insa sa ma adaptez si sa continui doar cu limba araba, romana o stiu deja si o invat si la scoala.

Ca musulman, cum te-ai adaptat la religia ortodoxa, la modul de viata din Romania?

Modul de viata din Romania… va spun cu mana pe inima ca nu este asa cum zice religia oamenilor de aici, este cu totul diferit, insa m-am adaptat, pentru ca aici m-am nascut, mai greu ma adaptez in alte locuri.

Care este cel mai important sfat muzical pe care l-ai primit si de la cine?

Dan Dimitriu mi-a spus prima data cand m-am dus la el la orele de canto in felul urmator: „Simte ce canti si o sa vezi ce va urma”. Si asa am facut, am simtit si se poate vedea unde am ajuns, cu ajutorul bunului Dumnezeu.

Ce gen muzical preferi?

Pentru mine, cele mai pretioase stiluri de muzica sunt jazzul si flamenco; din punct de vedere muzical, sunt cele pe care le studiez cel mai mult si, intr-un final, le imbin cu stilurile pe care le practic eu.

Cu cine ti-ai dori sa canti in duet? Ai un idol?

Nu am ceva stabilit, insa mi-as dori sa fie cineva din zona flamenco.

interviu-omar-raspuns-b

Cum s-a schimbat viata ta de cand ai devenit cunoscut?

Nu s-a schimbat deloc in rau, din contra, m-am afisat mereu asa cum ma afisam si inainte, nu am inceput sa am fite sau sa simt ca m-am schimbat in vreun fel. Si dupa ce am aparut la televizor, am ramas acelasi om modest care consider ca se bucura de aprecierea celor din jur si este tratat cu o mare onestitate.

Unde te vezi peste 10 ani?

Dumnezeu stie asta.

Care sunt planurile pentru 2016?

Am un plan pentru toata viata si acela este sa cant.

Cum arata Craciunul pentru un copil musulman care locuieste in Romania?

Imi place spiritul Craciunului, vad fericire in jurul meu, insa, in religia noastra, acest spirit de fericire maxima isi face simtita prezenta in fiecare zi, prin rugaciuni, prin lucruri frumoase, prin fapte frumoase.

Text: Alexandra Lupu