Ordinea corecta de aplicare a produselor de ingrijire

decupat_aplicarea produselor de ingrijireChiar daca pare ceva neimportant, ordinea in care ne aplicam produsele de ingrijire conteaza daca vrem ca acestea sa fie eficiente si sa obtinem rezultatele dorite. Produsele trebuie sa poata intra in piele si penetra stratul creat de produsul aplicat inainte, pentru a-si face magia. Daca nu esti sigura care este ordinea corecta de aplicare a produselor de ingrijire, afla in continuare.

  1. Intotdeauna trebuie sa incepi cu produsele de curatare. Nu doar seara, inainte de culcare, ci si dimineata, inainte sa te machiezi. Primul pe lista este demachiantul. Acesta indeparteaza impuritatile de pe fata si pregateste terenul pentru produsele care vor fi folosite ulterior.

 

  1. Dupa demachiere, se aplica tonerul, daca folosesti acest produs. El are rolul de a indeparta sebumul si de a inchide porii. Daca nu folosesti toner, atunci aplica apa termala. Aceasta calmeaza iritatiile pielii, hidrateaza si reimprospateaza tenul.

 

  1. Acum este randul serului de hidratare sau anti-aging. Serurile actioneaza cel mai bine pe fata curata, asa ca aplica-le inainte de orice crema. Acestea au de obicei o textura usoara, ca de gel, astfel ca intra repede in piele.

 

  1. Daca folosesti produse antiacneice, atunci acestea trebuie aplicate inaintea serului si a cremei, pentru ca, altfel, vor intalni in calea lor o bariera care le va impiedica sa actioneze eficient.

 

  1. Urmatoarea pe lista este crema de ochi. Aplic-o dupa ser pentru ca aceasta sa aiba timp sa isi faca efectul. Astfel, ochii vor deveni luminosi si ridurile se vor netezi inainte sa aplici produsele de machiaj.

 

  1. Acum este momentul pentru aplicarea cremei hidratante. Daca aceasta este grasa, trebuie aplicata dupa ser. Daca are o textura mai usoara decat serul, atunci se aplica inainte. Ideea este ca intotdeauna produsele cu textura mai lejera trebuie aplicate primele pentru a penetra pielea si a-si face efectul.

 

  1. Nu trebuie sa uiti nici de crema cu factor de protectie solara. In cazul in care crema ta de fata nu are FPS, dupa ea trebuie sa aplici o crema care sa te protejeze de radiatiile nocive ale soarelui. Nu de alta, dar cred ca iti doresti sa incetinesti aparitia ridurilor si sa te feresti de petele maronii care apar in timp pe fata din cauza soarelui.

 

  1. Acum ca tenul tau este blindat, poti trece la produsele de machiaj: baza de machiaj, fondul de ten, fardurile si pudra.

Text: Bianca Badescu