Cosmeticele rezistente la transfer: iată cum te demachiezi corect!

Femeilor le place să se machieze și le place ca make-up-ul să fie rezistent și elaborat. Nu mai aplicăm un simplu strat de fond de ten, rimel, blush și ruj, ci pregătim tenul cu primer, folosim produse pentru contouring, rezistente la apă și transfer, iar la sfârșit fixăm make-up-ul pentru un look perfect. Sigur, aplicarea machiajului poate fi o activitate plăcută, însă îndepărtarea lui este un ritual care nu trebuie să lipsească din rutină de îngrijire.

Farmaciștii Catena recomandă Cyclax șervețele demachiante 3 în 1, șervețele demachiante special concepute pentru a îndepărta machiajul de pe față și rimelul rezistent la apă.

Când vine vorba despre produsele waterproof, demachierea nu este la fel de simplă precum pare. Trebuie să alegi cosmeticele potrivite și să le folosești cu blândețe, pentru a nu irită pielea.



Make-up perfect pentru tenul bronzat

Produse cu formule blânde

Indicat ar fi să folosești rimelul rezistent la apă doar din când în când, să nu transformi asta într-un obicei. Optează întotdeauna pentru un produs demachiant special destinat zonei ochilor, cu o formulă blândă, hipoalergenică. Toarnă suficientă loțiune pe un disc demachiant și masează ușor, fără a apăsa. Zona este foarte sensibilă, iar genele pot cădea cu ușurință. Sunt recomandate demachiantele bifazice, cu o putere de curățare mai mare, având la bază o formulă care combină un strat apos cu unul uleios.

Apă micelară pentru ruj rezistent

Rujul rezistent la transfer ne scutește de mersul la toaletă pentru a-l împrospăta la fiecare două ore. Purtându-l, te poți bucură de un pahar de vin sau de un cocktail, fără a te verifică în oglindă. Un astfel de ruj long lasting va rămâne pe buze chiar și atunci când vrei să te demachiezi, și s-ar putea să agresezi buzele încercând să scapi de el. În plus, dacă ai buzele crăpate, îți va fi și mai dificil.

Farmaciștii Catena recomandă Pachet DAILY CARE – Apa micelara, 250ml, 1+1 CADOU cu o formulă delicată care este potrivită pentru curățarea machiajului și a impurităților atât de pe față și din jurul ochilor.

Îți recomandăm un demachiant special pentru buze, o apă micelară bifazică (ulei+apă) care va îndepărta rujul de pe buze cu delicatețe și, în același timp, va hidrata.

Șampon pentru bebeluși

Șampoanele pentru bebeluși îngrijesc cu atenție părul și pielea, sunt hidratante și delicate, și foarte important, nu usucă. Curată blând, având proprietăți calmante și conțîn ingrediente naturale.

În plus, nu provoacă usturime și nici lacrimi. Așadar, te poți spală pe față cu șampon de bebeluși și cu apă călduță pentru a îndepărta impuritățile și machiajul. Nu uita cât este de important să eviți produsele care conțin alcool, pentru că au efect de uscare a tenului.

Ulei de măsline

Dacă ai rămas în până și nu ai niciun demachiant potrivit acasă, atunci poți folosi o cantitate foarte mică de ulei de măsline pentru îndepărtarea rimelului waterproof. Spală-te pe mâini, pune pe buricele degetelor câteva picături de ulei de măsline și masează ușor. Același efect îl vei obține dacă vei folosi ulei de cocos.

Are o textura grasă și îndepărtează eficient fardurile, dizolvând mascara. Vei vedea cum rimelul începe să se „topească”. Evită săpunurile antibacteriene și nu uită de importanța hidratării după demachiere.

Farmaciștii Catena recomandă loțiunea demachiantă pentru ochi de la Genera care purifică delicat pielea, impuritățile sunt curățate cu blândețe, machiajul fiind astfel îndepărtat în mod eficient

Text: Ruxandra Dumitrescu