Folosirea corectă a fondului de ten pentru a preveni apariția acneei

Acneea este o afecțiune cutanată înregistrată frecvent atât la adolescenți, cât și la adulți. Această afecțiune este cauzată în special de dezechilibrele de ordin hormonal.

Pentru un ten fără probleme, farmaciștii Catena recomandă măștile Skin Republic îți aduc experiență frumuseții creată cu o tehnologie avansată.

Variațiile de nivel ale testosteronului, secretat atât de organismul masculin, cât și de cel feminin, afectează pielea. Însă nu numai nivelul anormal al acestui hormon determină apariția acneei, ci și reacția anormală a tenului. Apariția firelor de păr pe corp inițiază secreția de testosteron, concomitent cu secretarea sebumului de către glandele sebacee. Dacă porii sunt blocați, pot apărea punctele negre, iar prezența sebumului poate duce la inflamarea acestor pori și la apariția acneei.

Pentru un ten impecabil, framaciștii Catena recomandă RILASTIL MAQUILLAGE – Fond de ten Long Lasting Confort nr. 20 un fond de ten rezistent, în nuanță naturală, cu rezistență îndelungată, cu acoperire ajustabila și un aspect natural și omogen, mulțumită pudrelor blânde din compoziție care au efect de blurare.



Greșeli în aplicarea fondului de ten

Persoanelor afectate de acnee li se recomandă să folosească numai produse cosmetice care să aibă specificația „noncomedogenic” și „oil free”. De asemenea, este foarte important ca instrumentele folosite pentru machiaj să fie curate și igienice, iar demachierea este absolut necesară. Aplicarea unui strat gros de fond de ten contribuie major la îmbătrânirea tenului și afectează structura pielii fetei. Aceste straturi groase de fond de ten favorizează apariția acneei pentru că nu lasă pielea să respire. Pudrele se recomandă a fi folosite numai după ce a fost aplicat inițial un strat subțire de cremă care să aibă proprietăți hidratante.

Acneea in sarcina – sfaturi utile

În adolescență, atunci când pielea are tendința de îngrășare din cauza modificărilor hormonale specifice vârstei, machierea și demachierea sunt îngreunate de aderența scăzută. Tenul gras tinde să se irite destul de ușor, mai ales în zona centrală a fetei. Imperfecțiunile generate de acnee pot fi acoperite cu fonduri de ten care nu conțin substanțe uleioase.

Acneea poate fi mascată și cu ajutorul corectoarelor aplicate local sau al pudrelor transparente. Folosirea în exces a acestor pudre și a fondului de ten poate genera noi pusee de acnee și poate agrava leziunile deja existente. O altă problema care poate să apară este rezistență la anumite tratamente. În urmă unor teste efectuate de specialiști, s-a constatat că produsele de acoperire noncomedogenice nu au capacitatea de a induce acnee. Fondurile de ten tratament, care conțin substanțe active antiacneice încorporate, sunt, de asemenea, recomandate.

Factori care favorizează apariția acneei

Fondul de ten nu este principalul factor determinant al acneei, dar o poate favoriza în cazul în care este asociat cu alte elemente cum ar fi expunerea prelungită la acțiunea razelor soarelui, alimentația dezechilibrată bogată în substanțe grase și glucide, curățarea incorectă a tenului. Atunci când pielea este acoperită de leziuni dureroase și este iritată, se recomandă evitarea aplicării produselor de acoperire și folosirea tratamentelor specifice. În cazul în care nu este posibil, cel mai bine ar fi să aplicați un strat foarte subțire de fond de ten, pudra sau blush. Îndepărtarea acestor produse la sfârșitul zilei este deosebit de importantă. Cosmeticele pe care specialiștii le recomandă în astfel de cazuri sunt cele cu un conținut sărac în aditivi, produsele fluide bazate pe apă și care nu au uleiuri în compoziție. În ziua de azi există mai multe fonduri de ten dermatologice, acestea reușind să mascheze roșeață și leziunile fără a agresa pielea fetei.

Pentru un ten fără probleme, farmaciștii Catena recomandă RILASTIL SUN SYSTEM ACNESTIL – Crema seboregulatoare cu SPF 50 asigură o hidratare profundă a pielii și o protejează de acțiune nocivă a razelor de soare.

Atingerea tenului cu mâinile este, de asemenea, o greșeală în cazul celor care suferă de acnee. Bacteriile de pe suprafață mâinilor se pot răspândi, pot irită tenul și pot agrava eritemul facial. În cazul în care se încearcă eliminarea mecanică a leziunilor acneice și a punctelor negre, pot apărea infecții sau inflamații urmate de formarea unor cicatrici inestetice. Pentru a evita pe cât posibil neplăcerile produse de acnee, cel mai bun sfat este acela de a consulta un dermatolog și de a urmă tratamentul prescris de acesta.

Text: Ionuț Șolescu