Soluții pentru tinerețea gâtului și decolteului

Pielea gâtului și a decolteului îmbătrânește mai repede decât tenul pentru că este mai fină, mai săracă în glande sebacee și expusă excesiv la razele UV. Uneori, chiar de la vârstă de 25-30 de ani, această zonă poate prezenta pete pigmentare, riduri fine, atrofie și deshidratare accentuate.

Pentru a preveni toate acestea se recomandă ca, încă de la 19-20 de ani, să se folosească protecție solară minim 30 SPF și o cremă anti-rid special formulată pentru această regiune delicată, care să conțină principii hidratante, antioxidanți și care să prevină vergeturile. După 35 de ani, formula acestei creme trebuie schimbată cu una mai concentrată în ingrediente active, precum acizii de fructe cu rol reparator, substanțe care vor crește fermitatea, precum acidul hialuronic sau cu efect lifting. Protecția solară trebuie folosită cu ocazia fiecărei expuneri la soare. Nu numai calitatea acestor creme este importantă, dar și consecvența îngrijirii. O aplicare la câteva zile sau în mod neregulat nu este suficientă și rezultatele sunt neglijabile.

Farmaciștii Catena recomandă  serul antirid de la Dr. Irena Eris, un produs dermatocosmetic care acționează în straturile profunde ale pielii, stimulând procesele de regenerare celulară.Mesoterapie și peeling pentru tenul matur

Dacă pielea ta are deja un aspect îmbătrânit, ridurile sunt deja instalate sau ai trecut de 40 de ani, unele proceduri minim invazive sunt mult mai eficiente decât o simplă cremă și pot avea rezultate imediate. În acest sens, se recomandă câteva ședințe de mesoterapie asociată sau un peeling superficial, care vor permite îmbunătățirea elasticității, fermității și hidratarii pielii. Patru- cinci ședințe pe an sunt în general suficiente (rezultatul se vede de la prima ședința și se ameliorează cu următoarele). La aceasta, se adaugă injecții cu acid hialuronic diluat, pentru ridurile fine și superficiale, iar pentru cele mai profunde, cu acid hialuronic mai concentrat. Rezultatele se văd instantaneu și durează ani de zile dacă se evită expunerea la soare, solarul și se aplică creme hidratante în mod regulat.

Farmaciștii Catena recomandă fiole cu efect de umplere și reducere a liniilor de expresie de la La Cabine, fiole antirid concentrate, fără parfum, cu tehnologie fosfolipidică, plăcut de aplicat, iar în contact cu pielea conferă catifelare și confort.

Cocktail de vitamine pentru decolteu

Peeling-ul și mesoterapia se pot efectua în continuarea tratamentului feței. Se aplică o soluție de acid glicolic la nivelul zonei cu piele mai grasă (frunte, nas) și apoi în zonele mai sensibile (obraji, în jurul gurii, pleoape, gât, decolteu). Uneori, o ușoară senzație de usturime poate fi resimțită pentru circa un minut. Prin această metodă se elimină celulele moarte și este stimulată sinteza colagenului local. Mesoterapia se poate executa imediat după peeling sau la o săptămâna și constă în injectarea cu un ac foarte fin la nivelul epidermului și al dermului a unui cocktail compus din  vitamine, antioxidanți, peptide, acid hialuronic. Acest tratament permite nu numai hidratarea imediată, ci și un efect de lifting imediat, iar în timp stimulează secreția unui colagen mai dens, stimulează factorii de creștere celulară și asigură protecție.

Toamna, optează pentru laser

În final, injecțiile cu acid hialuronic se practică după aplicarea unei creme anestezice timp de 15 minute. Procedura este foarte puțin dureroasă și constă în injectarea produsului în ridurile orizontale ale gâtului și în ridurile fine de la nivelul decolteului. O singură ședință este necesară, care se poate repeta după 2-3 ani. Acest protocol poate dura între 30 minute și o oră, dar la final se observă o diferența majoră. Uneori pot apărea mici echimoze sau înroșirea pasageră a pielii. De aceea, înaintea tratamentului se recomandă în caz de tratament, întreruperea timp de 10 zile a terapiei orale pe bază vitaminelor E, C, antiinflamatoare nesteroidiene, aspirină. Unii medici preferă de la caz la caz terapia cu IPL, LED, sau laser fracționat, preferabil în lunile de toamnă, iarnă, rezultatele fiind vizibile după 3-4 ședințe.

Farmaciștii Catena recomandă BOTOX-LIKE de la La Cabine, fiole cu efect de botox, concentrate care oferă un efect relaxat, efect asemănător cu Botox, fără a va afecta zâmbetul.

Injecțiile cu botox redau fermitatea conturului

Corzile verticale ale gâtului pot reprezenta o problemă pentru unele persoane. Se pot elimina cu ușurință prin injecțiile locale cu botox sau în cadrul unui lifting chirurgical. Pierderea conturului bine definit în partea inferioară a feței și scăderea tonusului pielii de la acest nivel se pot trata fie printr-o procedură noninvazivă ca lifting-ul, prin radiofrecvență (trei-patru ședințe) sau prin lifting chirurgical la o persoană mai în vârstă. Prescrierea unui program personalizat pentru fiecare pacient în parte este foarte importantă pentru obținerea unor rezultate optime în cazul pielii gâtului și a decolteului, cunoscute ca zone dificil de tratat.

Statistic, aproximativ 40% dintre femeile de peste 35 de ani recurg la îngrijiri susținute pentru zona gâtului și a decolteului.