Ce face tonerul și de ce ai nevoie de el? Iată părerea unui medic dermatolog

toner

La început, formulele astringente ale tonerelor nu erau tocmai prietenoase cu bariera pielii. Din fericire, în ultimii ani, îngrijirea pielii – și mai ales formula tonerelor – a evoluat mult.

Pentru a afla mai multe despre ceea ce face tonerul și de ce poate fi un pas valoros în îngrijirea pielii, iată ce spune Nazanin Saedi, dermatolog certificat la Plymouth Meeting Dermatology, pentru Harper’s Bazaar.Ce este tonerul?

Aplicat după ce vă spălați pe față și înainte de seruri și de crema hidratantă, tonerul este un produs lichid de îngrijire a tenului care dă tonul restului rutinei dumneavoastră. “Tonerul este un pas intermediar care pregătește pielea după ce o speli”, spune Saedi. “Gândește-te la el ca la un pas care te va ajuta să cureți orice impurități, pregătindu-ți în același timp pielea pentru orice ser sau cremă pe care o folosești după aceea.”

Farmaciştii Catena recomandă RILASTIL DAILY CARE – Tonic reechilibrant astringent, contine Corallina officinalis si Capriloil Glicina. Pentru ten sensibil, gras, mixt si predispus la acnee.

Care sunt beneficiile utilizării unui toner?

În funcție de formulă, tonerul este de obicei infuzat cu ingrediente de îngrijire a pielii pentru a favoriza procesul de reînnoire a pielii. În plus, folosirea tonerului poate îndepărta orice reziduu pe care produsul  tău de curăţare ar fi putut să-l rateze. “Te poate ajuta să scapi de orice murdărie sau impurități care s-au adunat pe piele peste noapte sau în timpul zilei”, spune Saedi.

Ce ingrediente ar trebui să căutați într-un toner?

Nu există două tonere la fel, așa că trebuie să alegi unul așa cum ai alege orice alt produs din rutina ta. “Depinde cu adevărat de ce fel de stare are pielea ta și de ceea ce cauți”, spune dermatologul. “De exemplu, dacă ai tenul gras, folosirea unui toner care are acid glicolic sau acid salicilic va fi grozav pentru a-ți menține pielea mată pe tot parcursul zilei.” Pe de altă parte, dacă ai pielea uscată, o esență mai hidratantă, cu ingrediente precum glicerina sau acidul hialuronic, poate fi mai în concordanță cu nevoile pielii tale.

Ce tipuri de piele ar trebui să folosească toner?

Majoritatea tipurilor de piele pot tolera un toner – din nou, trebuie doar să găsești formula potrivită pentru pielea ta și pentru rutina ta. De exemplu, tonerele sunt deosebit de bune pentru cei care au pielea predispusă la acnee. “Poți folosi cu siguranță un toner dacă ai acnee și/sau puncte negre”, adaugă dermatologul. “Acesta este din nou cazul în care ceva precum acidul glicolic sau acidul salicilic poate fi eficient pentru tratarea atât a acneei, cât și a punctelor negre.”

Și pentru că formulele actuale de toner sunt mult mai blânde acum, cei cu pielea uscată le pot adăuga, de asemenea, la rutina lor. “Înainte, credeam că tonerele sunt astringent, dure şi care usucă pielea și provoacă iritații pentru a ajuta la tratarea acneei, dar acum știm că există atât de multe utilizări diferite”, spune Saedi.

Foto Shutterstock