Fondul de ten cu acoperire mare: avantajele folosirii lui

fond de ten cu acoperire mare

Un fond de ten cu acoperire mare vine cu o serie importantă de beneficii dacă este ales și aplicat corect.

Orice femeie își dorește să arate impecabil, fiind mereu în căutarea resurselor care o vor ajuta în acest sens, mai ales că totul începe de la un chip luminos, plăcut și o piele îngrijită. Industria produselor cosmetice și de make-up încearcă, la rândul său, să găsească soluții de îmbunătățire a produselor, îmbogățind, astfel, varietatea acestora pe piață.

Într-o multitudine de produse cu diferite compoziții, din ce în ce mai complexe, femeilor le poate veni destul de greu să aleagă un fond de ten cu acoperire mare, potrivit. Stabilind clar rolul fondului de ten și detaliile legate de tipul de ten, avut se vor putea bucura de numeroasele avantaje pe care acesta le aduce.

Următoarele informații și sfaturi vă pot face căutarea mai ușoară, ajutându-vă să găsiți fondul de ten potrivit.Rolul unui fond de ten cu acoperire mare

În general, fondul de ten are un prim rol clar: să acopere imperfecțiuni ale pielii feței, gâtului și decolteului. Un fond de ten cu acoperire mare, însă, poate acoperi imperfecțiuni accentuate cum ar fi acneea, petele pigmentare sau erupțiile cutanate. Apoi, fondul de ten îndeplinește rolul de protector al tenului, fiind stratul de bază în cadrul unui machiaj.

Ritualul de îngrijire a tenului începe cu Rilastil Acnestil, gama de tratamente dermato-cosmetice special creată pentru tenul gras și predispus la acnee.

În funcție de compoziția sa și caracteristici, fondul de ten poate contribui la protejarea împotriva razelor solare, poate sprijini hidratarea pielii și, în final, să susțină machiajul în condiții cât mai bune pe parcursul unei zile.

5 avantaje incontestabile ale folosirii unui fond de ten cu acoperire mare

De departe, un fond de ten cu acoperire mare va răspunde cu succes doleanțelor estetice ale unei femei, drept pentru care este nelipsit din trusa de machiaj.

Pe lângă rolul estetic, odată aplicat ideal ar fi să nu încarce tenul, datorită capacității sale de acoperire poate schimba într-o mare măsură fizionomia persoanei. Este utilizat și în prezentările artistice ale marilor make-up artiști.

Pentru utilizarea zilnică, încercați să-l folosiți cu măsură pentru a vă bucura de avantajele reale și uimitoare după aplicarea unui fond de ten cu acoperire mare.

Fondul de ten este un pas principal în procesul de înfrumusețare pentru femeile care iubesc să se machieze, dar nu ezitați să-l folosiți și în zilele în care alegeți să nu vă machiați, pentru că:

Matifiaza tenul gras

Dacă producția de sebum va incomodează și nu vreți să ieșiți din casă imediat după aplicarea unei creme hidratante pentru că efectul ei dispare după ce intră în piele, vă ajută un fond de ten cu acoperire mare.

Uniformizează și luminează tenul

Dacă va confruntați cu mici pete în diferite zone sau roșeață ori doriți să acoperiți cearcănele, vă puteți baza pe fondul de ten cu acoperire mare.

Este un produs versatil

Dacă este folosit corespunzător, eficiența lui vă va uimi. În plus, fondul de ten cu acoperire mare nu încarcă porii, este potrivit pentru orice tip de machiaj, nu se strânge în zonele cu riduri și, adesea, este folosit drept anticearcan în detrimentul concealer-ului.

Hidratează tenul uscat

Dacă va confruntați cu un ten ușor uscat, asigurați-vă că utilizați un fond de ten cu acoperire mare, bogat în uleiuri nutritive, cum sunt cele de jojoba, marula, etc.

Este o bună bază pentru machiaj

Îndeplinește foarte bine acest rol, reușește inclusiv să păstreze machiajul pe o perioadă mai lungă de timp, ajutându-l să se așeze pe piele cât mai natural. Trebuie doar să aveți grijă în privința cantitătii aplicate iar machiajul să nu fie unul încărcat.

Farmaciștii Catena recomandă SunewMED+ activator sub cremă pentru ten și zona ochilor. Un produs cosmetic multifuncțional, care combină funcția de mască activă pentru întinerire și pe cea de ser antirid. După doar câteva săptămâni de utilizare a ESSENCE+ ACTIVATOR, vei observa că nu vei mai avea nevoie de fond de ten sau cremă corectoare.

Cum alegeți un fond de ten cu acoperire mare potrivit tenului?

Pentru alegerea celui mai potrivit fond de ten cu acoperire mare trebuie să știți că, mai important decât brandul sau de cât de mult l-ați apreciat pe cel folosit de cea mai bună prietenă, este tipul de de ten pe care îl aveți.

Fondul de ten cu acoperire mare trebuie să răspundă, mai presus de orice, necesităților tenului, motiv pentru care trebuie să stabiliți dacă aveți:

Ten uscat – acesta are nevoie în permanență de hidratare, așa că este necesar să optați pentru un fond de ten cu acoperire mare care să aibă în compoziție uleiuri cu acest rol sau acid hialuronic. Asta, în plus față de modul în care îngrijiți și hidratați tenul, regulat. Sunt de evitat fondurile de ten sub formă de stick sau pudră. Fondul de ten lichid ori cremos este cel adecvat în acest caz.

Ten gras – pentru acest tip de ten este potrivit fondul de ten cu o consistență uleioasă scăzută și crescută în privința pudrei tocmai pentru a îndeplini sarcina de matifiere a tenului. Aveți grijă la aplicare pentru că acest gen de fond de ten cu acoperire mare poate crea efectul de masca, de aceea este indicat să-l aplicați cu măsură.

Ten mixt – în această situație, unde în zona „T” a feței (pe nas și deasupra sprâncenelor) întâlnim tenul cu tendința de îngrășare, este potrivit un fond de ten cu rol de matifiere; pentru restul feței puteți utiliza un fond de ten normal.

Ten matur – pentru că acesta tinde să devină uscat, puteți opta pentru un fond de ten hidratant, dar mai bun este fondul de ten mineral pentru a nu se așeza în surplus pe zonele cu riduri sau pe zonele fine, accentuându-le.

Ten sensibil ori acneic – pentru tenul problematic, fie că discutăm despre acnee, dermatită sau orice tip de iritație (în urma aplicării diferitor produse cosmetice sau de machiaj), este necesar să consultați medicul pentru a afla exact ce fel de produse și mai ales cu ce ingrediente vă sunt potrivite. Dacă, totuși, alegeți un fond de ten cu acoperire mare, aveți grijă să fie unul hipoalergenic. Pentru orice mic inconvenient apărut, opriți, imediat, utilizarea lui.

Alegeți cu atenție fondul de ten pe care îl folosiți, în mod expres, pentru a răspunde nevoilor tenului. Ingredientele din compoziția sa sunt mai importante decât orice altceva.

Foto Shutterstock