Tot ce trebuie să știi despre ingredientul vedetă al îngrijirii pielii: acidul hialuronic

Când vine vorba de estomparea liniilor fine și de a face pielea să arate tânără și suplă, acidul hialuronic, care se găsește în seruri, măști și multe alte produse de îngrijire, este un ingredient de bază pentru îngrijirea pielii. Dar, ce este acesta mai exact?

Descoperă din următorul articol care sunt avantajele folosirii acidului hialuronic, plus cele mai bune modalități de a-l încorpora în aproape orice rutină îngrijire de dimineață și de seară.Ce este acidul hialuronic?

Acidul hialuronic (sau HA) este o moleculă de zahăr care se găseşte în mod natural în corpul nostru şi care reține până la 1.000 de ori greutatea sa în apă pentru a ne menține pielea hidratată și suplă. Acidul hialuronic fuzionează în mod direct cu colagenul și molecule de apă, făcând ca acesta să pătrundă în pielea noastră și îl împiedică să se evapore.

Similar cu colagenul și elastina, cantitatea de acid hialuronic natural din corpul nostru scade pe măsură ce îmbătrânim. Dar experții sugerează că ar putea exista modalități de a stimula producția de molecule în corpul nostru. Dieta afectează pielea în mod semnificativ. Consumul de fructe și legume cu mulți antioxidanți poate proteja pielea de inflamații și ajută pielea să rețină acidul hialuronic.

Cum funcționează acidul hialuronic?

Atunci când este utilizat local în produsele de îngrijire a pielii, inclusiv creme și seruri, acidul hialuronic oferă tenului un impuls prin creșterea rapidă a nivelului de umiditate din piele.

Cum să alegi produsele cu acid hialuronic potrivite pentru tine

Alegerea serului potrivit cu acid hialuronic poate fi uneori dificilă, pentru că molecula de AH poate fi uneori prea mare pentru a hidrata eficient straturilor pielii. Moleculele mari de acid hialuronic, deși sunt cele mai bune pentru a hidrata intens, nu pot pătrunde adânc în straturile pielii. Iar atunci când sunt aplicate local, oferă doar hidratare la suprafață. În timp ce moleculele de acid mai mici pot pătrunde mai adânc prin straturile pielii, de aceea este ideal să cauți un produs care conține un amestec de molecule de acid hialuronic de diferite dimensiuni.

Când sunt utilizate incorect, serurile cu acid hialuronic pot deshidrata de fapt pielea. Molecula are nevoie de apă pentru a se umple, dar fără umezeală pe suprafața pielii sau din aer, trage apa din straturile adânci ale pielii. Acest proces este ușor de contracarat: aplică un ser cu acid hialuronic pe pielea umedă, apoi masează rapid cu crema hidratantă dorită.

Farmaciștii Catena recomandă masca de față tip șervețel cu Acid Hialuronic + Colagen de la Skin Republic, o mască-șervețel din bumbac, cu găuri pentru ochi, nas și gurăîmbibată cu un ser special cu Acid hialuronic și colagen pentru o hidratare în profunzime a tenului.

Pentru un plus de hidratare încearcă Acidul hialuronic de la Skin Republic, un ser super hidratant, cu acid hialuronic 1%, ce hidratează pielea uscată. Utilizează că tratament sau pentru a îmbunătăți rezultatele unei măști de față Skin Republic.

Ce este acidul hialuronic injectabil?

În timp ce cea mai obișnuită utilizare a acidului hialuronic în îngrijirea pielii este în creme, acidul este disponibil și sub formă injectabilă. „Fillerele” activează ingredientul sub formă de gel pentru a adăuga volum în locul în care a fost injectat. Acidul hialuronic creează volum deoarece atrage apa în acea zonă, creând un efect de umplere. În timp ce aceste produse injectabile durează până la nouă luni, cremele, serurile și măștile cu acid hialuronic ajută la netezirea liniilor fine și la îmbunătățirea calității pielii zi de zi.

Deoarece acidul hialuronic este ceva ce corpul nostru produce deja, este considerat sigur pentru utilizare într-o gamă largă de opțiuni pentru a îmbunătăți calitatea pielii.

În funcție de nevoile tale de îngrijire a pielii, acidul hialuronic poate fi esențial în menținerea sau creșterea nivelului de hidratare, facilitând în același timp întreţinerea pielii în decursul timpului.