Sfaturi pentru hidratarea pielii toamna

Toamna este anotimpul schimbărilor bruşte de temperatură, iar asta se resimte şi pe piele când hidratarea nu este făcută cum trebuie. O piele îngrijită corect nu va avea de suferit atunci când este frig afară. Nici măcar gerul nu-şi va mai lăsa amprenta pe obraji şi nici pe mâini, dacă vei ţine cont de remediile propuse de noi, mai jos!

În termeni medicali, pielii uscate i se mai spune xeroză cutanată. Termenul provine din grecescul “xero”, care înseamnă uscat. Această afecţiune a pielii poate fi cauzată de:

  • Vremea rece – în sezonul rece, temperatura şi umiditatea favorizează uscarea pielii; de asemenea, şi temperatura crescută din locuinţă duce la deshidratarea pielii;
  • Substanţele chimice iritante – produsele de curăţenie şi săpunul pot conţine substanţe chimice care irită pielea;
  • Apa fierbinte – duşurile cu apă fierbinte pot reduce umiditatea pielii;
  • Unele medicamente – pielea uscată poate fi un efect secundar al administrării unor medicamente.

Uscăciunea cutanată afectează atât bărbaţii, cât şi femeile şi se poate manifesta începând din copilărie sau se poate dezvolta în timp.



Cum se îngrijeşte pielea pe vremea rece

Condiţiile meteorologice în continuă schimbare pot agrava uscarea pielii şi pot accentua sensibilitatea ei. De aceea, este important să acorzi atenţie sporită întreţinerii, îngrijirii şi menţinerii tinereţii pielii, în fiecare zi.

În primul rând, pentru a nu-ţi usca pielea trebuie să ai în vedere un lucru foarte important. Ştim că este frig afară şi că apa fierbinte este o opţiune pentru a te încălzi, însă trebuie să ai în vedere că apa foarte caldă usucă pielea. De asemenea, este foarte important să te ştergi prin tamponare uşoară după duş, astfel încât să nu-ţi iriţi pielea.

Foloseşte produse cosmetice potrivite pentru hidratarea tenului tău

Igiena personală joacă un rol foarte important în hidratarea tenului. Este important să-ţi cureţi faţa în fiecare dimineaţă şi în fiecare seară. Foloseşte produse hidratante şi calmante cu pielea sensibilă. Încearcă apa micelară  sau un gel tonic care să aibă şi ulei pentru piele în compoziţie. Pe piaţă există tot felul de uleiuri de curăţare, care lasă pielea intens hidratată mai mult timp. Iată AICI un astfel de produs!

Totodată, în timpul zilei, dacă îţi simţi faţa murdară, nu ezita să o cureţi folosind produse uşoare cu tenul, precum apa micelară sau doar apă. Şi, aşa cum îţi spuneam, încearcă să te speli pe faţă doar cu apă calduţă.

De asemenea, dacă deja pielea suferă din cauza frigului şi a măştii care trebuie purtată tot timpul, există şi emulsii sau creme foarte hidratante, pentru calmarea iritaţiilor şi refacerea lipidelor, pe care trebuie să le încerci.

O piele complet îngrijită se poate menţine şi cu aplicarea unor măşti faciale, de două ori pe săptămână. Cu ajutorul acestora, tenul îşi recapătă tonusul, devine mai luminos, iar ridurile încep să dispară. Nici de buze nu trebuie să uiţi, chiar dacă le ascunzi sub mască!

Frigul pătrunde chiar şi sub masca de protecţie, iar umezeala din interiorul ei usucă mai repede buzele atunci când dai masca jos, în aerul rece. De aceea, benefic este să foloseşti un balsam de buze cu rol reparator în acest sezon.

Iar un ultim sfat pentru hidratarea şi menţinerea tonusului pielii, alege să consumi alimente bogate în vitamina E, precum migdalele sau spanacul. Ele ajută la menţinerea umidităţii în interiorul pielii, dar şi la repararea ţesuturilor cutanate bolnave.