Orgasmul, scopul final al raporturilor sexuale?

orgasm-sursa shutterstockNumeroase sunt intrebarile barbatilor si femeilor despre placere si orgasm. Eu nu am orgasm dupa fiecare raport sexual? Este normal? Cum pot sa-mi imbunatatesc viata sexuala? Mitul despre orgasm, ca ultima etapa a raportului sexual este inca prezent in mentalitatea colectiva.

Ideea de orgasm este un mit. Nu toate raporturile sexuale trebuie sa se finalizeze printr-un orgasm reciproc si sincron al celor doi parteneri.

Perceptia placerii
Perceptia placerii este diferita la barbati si femei. Barbatii sunt axati pe indeplinirea sexuala pana la orgasm, iar pentru femei placerea nu poate fi disociata de climatul senzual si afectiv al relatiilor sexuale. Daca o femeie nu ajunge la orgasm in timpul raporturilor ea nu considera ca a fost un esec. Pentru barbati, ejacularea, orgasmul sau si al partenerei sunt obiectivele relatiei si singura dovada a unui raport sexual reusit.
 
Femeile simuleaza orgasmul?
Intr-un studiu efectuat recent doar 35 % dintre femei au declarat ca au orgasm in timpul fiecarui act sexual. Atunci 65% dintre raporturile sexuale sunt esecuri? Cu siguranta nu! Totusi anumite femei convinse ca propriul lor orgasm este o sursa de satisfactie pentru parteneri stimuleaza orgasmul.

Retineti!
Orgasmul nu garanteaza calitatea si intensitatea unei relatii sexuale. Pentru sexologi aceasta cursa a orgasmului impiedica exprimarea deplina a relatiilor sexuale. Cei care isi fixeaza un scop final in materie de sexualitate risca sa treaca pe langa adevarata placere.

Text: Dr. Corina Turcu