Pachetele de tigari cu mesaj vocal, cea mai noua tehnica de renuntare la fumat

Pachetele de tigari cu mesaj vocal, cea mai nou tehnica de a renunta la fumatCercetatorii scotieni au creat un pachet de tigari „vorbitor” pentru a-i avertiza pe fumatori in ceea ce priveste efectele fumatului asupra sanatatii. Ideea le-a venit de la companiile de profil, care incearca sa faca pachetele de tigari cat mai atractive pentru consumatori.

Cercetatorii au vrut astfel sa observe daca tacticile similare ii vor convinge pe viciosi sa renunte la obiceiul lor. Mesajul inregistrat nu va inlocui insa pozele si mesajele deja existente pe pachetele de tigari.

Expertii de la Universitatea Stirling, Marea Britanie, testeaza deja aceasta noua inventie pe mai multe grupuri de oameni. Specialistii au realizat doua pachete de tigari, unul care, prin intermediul mesajului vocal, ofera un numar de telefon pentru consiliere, iar celalalt care avertizeaza asupra faptului ca fumatul duce la infertilitate. Pachetele utilizeaza aceeasi tehnologie precum felicitarile cu muzicuta, iar cand pachetul se deschide, mesajul incepe sa curga.

Inventia ar putea fi una de succes, pentru ca se pare ca oamenii gasesc mesajele vocale mai mult decat interesante, insa ar fi nevoie de o noua legislatie care sa forteze companiile sa adopte acest nou mod de prezentare a pachetelor.

Text: Ruxandra Raica