Papusa ruseasca la Feeric Fashion Week – Alba Iulia

Absolventa „Magna cum Laudae” a Facultatii de Arte si Design Cluj-Napoca, sectia de Moda-Printuri textile, Mihaela Cirlugea, pasionata de moda si de istoria modei, isi lanseaza prima colectie in timpul studentiei, inspirata de picturile lui Pierre Soulages, denumita „Outrenoir”.
De atunci si pana acum, a castigat concursuri de profil, a prezentat la New York Fashion Week, in Polonia, Olanda, San Francisco, Milano, Mexic, Croatia, Philadelpia s.a.m.d.
Declara ca vede o schimbare in bine in Romania, in ceea ce priveste moda strazii, si ca e foarte incantata de activitatea bloggerilor romani, vazuti foarte bine in strainatate.
„Conteaza foarte mult materialele si croiul, dar in Romania, criteriul de baza este accesibilitatea. Oamenii trebuie sa isi permita sa se imbrace”, ne declara imediat dupa ce s-a terminat prezentarea colectiei sale de inspiratie ruseasca.
„Am avut ca sursa de inspiratie papusile rusesti si m-am jucat cu negrul, rosul si putin alb”, ne raspunde cand o intrebam din ce se inspira atunci cand creeaza astfel de opere de arta. Sincera si modesta peste masura, considera ca „trebuie sa te imbraci pentru corpul pe care il ai, nu pentru cel pe care il doresti” si mentioneaza in treacat ca nu tendintele dicteaza moda, ci cunoasterea propriului corp, a proportiilor si a nuantelor care arata bine pe pielea noastra. Ne invata sa fim simple, sa ne comportam natural si sa ne imbracam adecvat pentru locatia in care ne aflam si ora zilei.
De aceea o admiram atat de tare si v-o supunem atentiei intr-un material video cu multe informatii interesante si utile.

www.feeric.ro
Text: Catalina Buzdun