Parfumuri naturale versus parfumuri sintetice

shutterstock_31692007Organismul unei persoane poate observa diferentele existente intre un parfum sintetic si unul natural. Parfumurile sintetice nu fac altceva decat sa mascheze mirosul natural al unei persoane si sunt destul de periculoase, mai ales deoarece contin substante chimice periculoase care pot dauna.

Daca ai incercat vreodata un parfum natural, desi nu poti vedea diferenta, o poti simti cu adevarat, pentru ca te poate „transporta” intr-un alt spatiu si timp, te poate calma, te poate face sa te simti confortabil si te poate energiza. Parfumurile naturale spun o poveste, beneficiaza de elemente vindecatoare asupra corpului, mintii si spiritului. Sporesc sanatatea mintala si nu numai.

 

 

Parfumul cu esente sintetice, un cadou potrivit?

Mai gandeste-te o data! E drept, parfumurile in sticlutele lor perfecte, cu denumiri care de care mai interesante, cu mirosuri fresh sau florale pot parea cea mai buna optiune cand vine vorba despre cadouri. Stiati insa faptul ca majoritatea substantelor chimice utilizate in parfum sunt derivate din petrol, lucru ce poate duce la declansarea unor eruptii cutanate si la declansarea astmului? Tendinta oamenilor este aceea de a crede ca un parfum este facut din ceea ce miroase. De exemplu, daca un parfum miroase a flori de liliac, suntem tentati sa credem ca parfumul este facut din aceste flori. Va inselati! Parfumurile moderne sunt fabricate din arome sintetice, ceea ce face astfel ca acestea sa aiba o perioada de valabilitate mai mare si un pret mai redus. Intotdeauna materiile prime precum moscul, ambra sau alte plante si flori rare sunt foarte scumpe, asa ca intotdeauna sa va ganditi ca un parfum de lux este mult mai natural spre o deosebire de unul ieftin si asta datorita ingredientelor.

 

Foarte adevarat este ca parfumurile comerciale isi au si ele locul lor in industrie, insa uleiurile esentiale au o multime de atribute pozitive printre care si faptul ca oamenii sunt mai putini alergici la ele. In parfumuri exista o multime de substante chimice care nu sunt derivate din flori sau seminte, ci create intr-un tub de testare. Aceste substante sintetice pot duce la aparitia durerilor de cap, modificari ale dispozitiei, etc. Fie ca o persoana este alergica sau nu, poate beneficia de toate aceste proprietati oferite de parfumurile naturale. Datorita formulelor botanice, parfumurile naturale au o afinitate mai buna in ceea ce priveste pielea si sunt mai usor de acceptat de catre organism si de purtat. In general, aceste parfumuri sunt pe baza de uleiuri, asa ca puteti face un adevarat ritual din parfumarea zilnica.

 

Un parfum trebuie sa accentueze mirosul natural al unei persoane si nu sa-l mascheze asa cum am amintit mai sus. Parfumurile naturale sunt realizate din uleiuri esentiale pe baza de flori, fructe, plante, nu contin coloranti, aditivi, pesticide, iar utilizarea lor nu va duce la aparitia problemelor pielii. Trebuie sa va ganditi intotdeauna la calitatea si nu la cantitatea unui parfum, si daca nu stiati, un parfum poate ajunge direct de pe piele in sange. Incercati, macar pentru o perioada, sa renuntati la parfumurile de brand si sa optati pentru mirosurile naturale cu ingrediente din natura.

 

Parfum cu miros de… natura

Un astfel de parfum natural poate fi realizat chiar in propria dumneavoastra casa. Nu aveti nevoie decat de o aroma de baza, in functie de preferinte, de un ulei de baza, fie el de jojoba, migdale, macese etc. In plus, mai aveti nevoie de alcool, apa si un recipient in care sa amestecati ingredientele. Parfumul astfel obtinut poate fi utilizat dupa doar cateva zile. Incercati?

 

Text: Ruxandra Raica