Paris Fashion Week – tendințe primăvară/vară 2020

Săptămâna Modei de la Paris este ultima din întreaga lună dedicată noilor colecții lansate de designeri pentru sezonul primăvară-vară 2020. Dior – mătase și pălării de paie

Oraşul îndrăgostiţilor a fost scenă și pentru o prezentare aşteptată de toţi cei pasionaţi de fashion: show-ul casei de modă Dior.

Pentru a-și prezenta colecția Primăvară/Vară 2020, casa Dior a transformat podiumul de la Longchamp Racecourse într-o grădină secretă. Un peisagist s-a ocupat de amenajarea grădinii cu 164 de copaci pe o scenă acoperită de pământ. Invitații au fost așezați în jurul acestei grădini pe bănci din lemn, în timp ce prin fața lor au defilat modele îmbrăcate în mătase și purtând pălării de paie pe cap. „Spațiul promovează nevoia de diversitate prin combinarea speciilor pentru a supraviețui în fața schimbărilor climatice.”, a spus purtătorul de cuvânt al casei Dior. Copacii, care provin de la pepiniere din Franța, Germania și Italia, au primit etichete cu explicații despre locul în care vor fi replantați după încheierea evenimentului.

Câteva modele au purtat părul în cozi împletite, o coafură pe care mulți au ajuns să o asocieze cu ecologista suedeză în vârstă de 16 ani, Greta Thunberg. Zeci de vedete, printre care Monica Bellucci, Julianne Moore sau Jennifer Lawrence au luat parte la prezentarea colecţiei, într-un decor de poveste, unde ploaia şi vremea mohorâtă de septembrie nu au speriat pe nimeni, ci dimpotrivă, au completat perfect show-ul.

Yves Saint Laurent – strălucire pe podium și vedete în sală

Pentru Yves Saint Laurent au defilat pe podium modele cunoscute precum Kaia Gerber și Anja Rubik, iar la final, a făcutshow super modelul anilor ’90, Naomi Campbell. Vedeta, în vârstă de 49 de ani, a făcut furori într-un ansamblu all-black alcătuit dintr-un blazer cu paiete, pantaloni asortați și pantofi cu toc înalt.

Show-ul incendiar s-a desfășurat, conform tradiției, la poalele Turnului Eiffel. Anthony Vaccarello, directorul de creație al brandului Saint Laurent, ca de obicei a optat pentru culoarea neagră în noua sa colecție, iar elementul numărul unu a fost sacoul. Totodată, designerul a folosit multe paiete și țesături strălucitoare. În sală au fost multe vedete de talie internațională, printre care Cindy Crawford, Salma Hayek împreună cu soțul său François-Henri Pinault, Andie MacDowell, Kate Moss, Amber Valletta, Catherine Deneuve, Rami Malek.

Dries Van Noten, secretul lui Christian Lacroix

Creatorul francez Christian Lacroix, absent de pe podiumurile de modă de peste 10 ani, şi-a făcut o revenire spectaculoasă alături de belgianul Dries Van Noten, cu care a colaborat în secret la o colecţie vestimentară inspirată din universul filmului “Barry Lyndon”.

Modelele au defilat la Opera Bastille din Paris pe muzica lui Schubert (Piano Trio No.2) inclusă pe coloana sonoră a filmului „Barry Lyndon”, regizat de Stanley Kubrick, înainte ca cei doi designeri, îmbrăcaţi amândoi în negru, să vină să salute publicul alături de modelul care a prezentat rochia de mireasă.

Colecţia, denumită ‘DVN*XCLX’, conţine numeroase imprimeuri florale în culori vii şi ţesături jacard. Imitând celebrele show-uri de modă ale casei Christian Lacroix, care se încheiau cu aruncarea unei flori înspre public, de această dată un trandafir roşu a fost depus pe podium în faţa scaunelor spectatorilor.

L’Oreal – și cele 32 de ambasadoare

Dame Helen Mirren, Eva Longoria, Camila Cabello și Cheryl Tweedy au defilat pentru L’Oréal Paris pentru cel de-al treilea show al companiei în cadrul Paris Fashion Week.

Prezentarea celor 32 de ambasadoare ale brandului, care au defilat pe podium pe muzica interpretată de o orchestră de 40 de persoane, a avut loc la Monnaie de Paris – o instituție deținută de guvern, responsabilă cu producerea monedelor euro din Franța.

În vârstă de doar 15 luni, Santiago Enrique și-a făcut apariția la primul său eveniment monden. Eva Longoria și-a plimbat fiul de 15 luni pe catwalk, la finalul prezentării de modă, iar publicul s-a îndrăgostit de el.

 

 

 

 

 

 

Excentrică și non conformistă, Cardi B îmbrăcată într-un outfit cu motive florale, și-a făcut apariția pe străzile Parisului cu chipul complet acoperit. Deși turiștii din capitala Frantei nu și-au dat seama cine este, i-au făcut totuși zeci de fotografii.

 

 

 

 

 

Galliano, omagiu eroinelor de război

Directorul artistic al Casei Margiella, britanicul John Galliano a denunţat Brexitul şi populismul care ameninţă “forţa morală a societăţii” în cadrul prezentări noii sale colecţii vestimentare, ce aduce un omagiu eroinelor din cele două războaiele mondiale.

Voalurile şi ţinutele colecţiei amintesc de uniformele infirmierelor de război. Trenciurile şi paltoanele-paraşută au evocat ţinutele purtate de angajatele serviciilor de spionaj care au sărit cu paraşuta în Europa aflată sub ocupaţie nazistă în Al Doilea Război Mondial.

Nina Ricci, Kaia Gerber pentru Givenchy, show Balmain, Elie Saab