Partenerul tau adoarme imediat dupa ce ati facut dragoste? Afla de ce!

Partenerul_tau_adoarme_imediat_dupa_ce_ati_facut_dragoste_Afla_de_cePrietenul tau adoarme imediat dupa ce ati facut dragoste? Te frustreaza acest lucru? Ei bine, este cazul sa nu mai simti asa. De ce? Deoarece oamenii de stiinta au gasit raspunsul la celebra intrebare: „De ce adoarme iubitul meu dupa ce facem dragoste?”. Daca ma intrebati pe mine, eu cred ca printre oamenii de stiinta care au gasit raspunsul nu se numarau si femei.

Conform acestora, se pare ca barbatii adorm imediat dupa ce inceteaza activitatea sexuala deoarece creierele lor sunt programate sa faca acest lucru. Mai mult de atat, in cadrul cercetarii, oamenii de stiinta au sustinut ca creierul masculin este programat sa se opreasca imediat dupa ce au orgasm, comparativ cu creierele femeilor care stau in alerta. Din aceasta cauza, femeilor li se intampla mult mai des ca dupa partida de sex sa ramana cu ochii atintiti catre tavan, cu sentimente de frustrare in ceea ce priveste experienta lor sexuala.  In plus, in timpul ejacularii, barbatii elimina un cocteil de chimicale, printre care serotonina, oxitocina si prolactina. Cea din urma, strans legata de satisfactia sexuala, este vinovata si pentru aparitia somnolentei.
In timpul studiului, creierele a 1.200 de barbati au fost scanate in timpul si dupa atingerea punctului culminant. In urma constatarilor facute s-a realizat faptul ca intregul cortex cerebral, care joaca un rol foarte important in atentie, starea de constienta si perceptie, practic “se inchide” imediat dupa orgasm.

„Aceste experimente ne ofera primele indicii cu privire la ceea ce se intampla cu creierele barbatilor in timpul orgasmului. Pentru femei, pare a fi diferit”, a declarat Serge Stoleru, cercetator in cadrul guvernului francez, citat de cotidianul Mirror.
Conform rezultatelor studiului, se pare ca femeile nu au o astfel de perioada de recuperare atunci cand organismul lor se relaxeaza dupa atingerea orgasmului.
In esenta, concluzia este ca barbatii simt o stare de moleseala imediat dupa ce au orgasm pentru ca creierul lor este inundat cu chimicale care induc somnul, precum serotonina.

 

Text: Andreea Popescu