Parul gras… stralucirea pe care nu ti-o doresti

2009_coafura_parul_grasNimeni nu isi poate dori vreodata parul gras. Iar vara este perioada in care lucrurile o iau razna. Caldura si praful din aer isi dau mana prietenoase pentru a pune bazele unui spectacol oribil: par lipicios si gras, imbacsit si lipsit de volum.

Cauza ingrasarii rapide a parului este excesul de subum de la nivelul pielii capului. Motivele sunt variate, de la dereglarile hormonale (pubertatea), alimentatia nepotrivita, acneea, caldura, praful sau chiar stresul. Problemele nu se opresc aici, excesul de sebum putand produce in timp caderea parului sau matreata. Ce putem face pentru a salva situatia?

 Sfaturi utile pentru ingrijirea parului gras

 

• Foloseste un sampon destinat parului gras si insista in spalarea zonelor afectate de excesul de sebum (tample, crestet). Nu masa pielea capului. Astfel de miscari stimuleaza secretia de sebum.
• Produsele de aranjare a parului sunt daunatoare. Chiar si balsamul il poate ingrasa. Aplica-le numai la varfurile firelor.
• Spala parul gras cu apa calduta. Apa fierbinte va stimula secretia de sebum. Limpezirea se va face cu o apa mai rece decat cea de spalare.
• Alimentatia este importanta pentru ingrijirea parului gras. Incearca sa renunti la bauturile carbogazoase si la dulciuri. Suplimentele de zinc pot fi se ajutor.
• Exista si remedii naturale pentru tenul gras, ce se pot dovedi eficiente. Astfel, poti apela la infuzia de nuc sau cea de menta.

Text: Irina Chelarescu
Dr. Georgiana Cosac 
Medic specialist dermato-venerologie