Parul grizonant natural, preferatul celebritatilor si al femeilor trecute de a doua tinerete

princAnii trec si niciuna dintre noi nu poate face nimic impotriva acestui lucru. Trecerea anilor isi lasa amprenta atat pe pielea noastra, cat si asupra parului. Pigmentul parului incepe sa isi schimbe culoarea “obligand” firul sa albeasca.

Stiu ca sunt multe femei care se vopsesc in ideea de a-si ascunde firele albe si tocmai de aceea, aruncand o privire la celebritatile de peste Ocean, am constatat ca vopsirea parului in gri natural este mult mai in voga in randul femeilor trecute de 50 de ani decat celebrul brunet. Daca Cruella De Vil ar fi fost reala, astazi ar fi fost felicitata cu siguranta pentru noul curent pe care l-ar fi impus in materie de colorare a parului.

Conform hairstilistilor, femeile care isi vopsesc parul gri sunt femeile care isi accepta varsta. Sa fie oare asa?

Multe dintre fotografiile din acest material infatiseaza mai multe vedete care, fiind trecute de a doua tinerete, au adoptat culoarea gri a parului sau l-au vopsit blond (blondul este, de obicei, o alegere buna pentru acoperirea firelor albe deoarece este mai aproape de gri decat maro sau negru). Iata cateva sfaturi cu privire la modul in care nici radacinile nu vor reprezenta o reala problema atunci cand parul va creste.

  • Daca va decideti sa va vopsiti parul gri, trebuie sa tineti cont ca probabil veti astepta 6-12 saptamani pana va trebui sa va revopsiti, in ciuda faptului ca parul va creste iar radacinile vor fi foarte vizibile. Ceea ce puteti face este sa va tundeti varfurile astfel incat sa nu mai para atat de mare diferenta intre radacina si restul parului. Priviti partea buna a lucrurilor, veti adopta un trend ce este in voga: stilul ombre.
  • Pentru ca vopseaua sa prinda bine, sfatul specialistilor este sa aplicati o vopsea semipermanenta si nu permanenta. De ce? Pentru ca o vopsea semipermanenta nu poate acoperi parul alb in totalitate si riscati sa nu fiti vopsita uniform.
  • Deoarece culoarea gri nu este o culoare calda cum sunt rosul, maroul si blondul, parul gri poate “spala” culoarea pielii. Pentru a compensa acest lucru, trebuie sa luati in considerare tunsoarea si machiajul pe care le adoptati. Trebuie sa optati pentru un machiaj care sa va incalzeasca fata. Puteti apela la pudrele autobronzante, la blush pe obraji si, de ce nu, la un pic de dermatograf maro. Nu uitati niciodata sa va dati cu ruj sau cu un gloss colorat.
  • Nu uitati de sprancene. Pentru a exista un anumit echilibru intre culoarea parului si cea a sprancenelor, de preferat este ca cele din urma sa fie vopsite in nuante mai inchise decat este vopsit parul. Daca nu sunteti adepta vopsirii sprancenelor, un creion va va face munca mai usoara.

Printre vedetele care si-au acceptat varsta se numara Emmylou Harris, Linda Fargo, Jamie Lee Curtis, Laurie Burrows Grad, Ellen Burstyn. Puteti arunca o privire peste galeria foto pusa la dispozitia dumneavoastra pentru a va face o idee despre cum va puteti colora parul.

Text: Andreea Popescu

Tag: par, gri, colorare, femei de 50 de ani, vopsea gri,