Parul impletit, inca in tendinte!

shutterstock 51299248Coafurile impletite au fost mereu in mare trend, usor de realizat si intotdeauna ne-au oferit un aer boem, special!  Inca de cand eram mici, bunicile noastre ne aranjau parul in codite impletite, o coada impletita sau un coc. Mereu auzeam: “Nu-ti prinzi, mama, si tu parul intr-o coada impletita?”.

Sa recunoastem, era placut cand auzeam asta.

Dar iata ca moda acestor coafuri a revenit si parul a devenit o arma a frumusetii prin metodele de aranjare. Acest tip de aranjament, mai exact impletiturile, nu a fost adoptat doar de doamnele si domnisoarele de pe meleagurile noastre. Vedem in fiecare zi si vedete de peste hotare care recurg la multe coafuri de acest gen.

Cozile impletite au reprezentat si reprezinta un mod rapid de obtinere a unei coafuri fabuloase pentru detinatoarele unei podoabe capilare lungi, fara sa fie nevoie sa se mai apeleze si la alte metode de coafat. Acestea sunt in general create pentru a degaja un look feminin si natural.

Avantajul acestui tip de coafura este ca poate fi adaptat la orice fel de eveniment – de la o impletitura clasica si sobra putem ajunge cu usurinta la o coafura moderna si atragatoare.

Coada impletita pe o parte:

Este o coafura foarte simpla si rapida, principiul de baza fiind acelasi ca la o impletitura normala in trei, doar ca aici trebuie sa adaugi par in permanenta la cele trei suvite alese de la bun inceput.

Coada dubla impletita:

Nu este deloc complicat! Impleteste doua cozi normale, impletitura normala in trei, iar la final uneste-le cu agrafe. Lateralul primei cozi uneste-l cu lateralul din coada alaturata. Efectul este fabulos!

Coada spic:

Fie ca alegi sa o faci de la inceput la sfarsit singura, fie cu ajutorul unei prietene, acest model de coafura nu este greu de realizat. Alege o suvita mare de par si desparte-o in trei, impleteste normal o data sau de doua ori, a treia oara cand treci din partea stanga peste partea din mijloc incepe sa adaugi cate o suvita din parul ramas si tot asa, cand treci din partea dreapta o suvita de par pe partea din  mijloc, incepe sa adaugi si aici cate o suvita din parul ramas.

Coc impletit intr-o parte:

Impleteste o suvita de par incepand de deasupra urechii, apoi, pe masura ce impletesti, mai adauga par. Directia trebuie sa o duci spre urechea cealalta, in diagonala. In momentul in care ai ajuns cu impletitul la urechea cealalta, ramane sa impletesti parul in lungimea lui. Continua pana la varfuri, leaga cu un elastic si in forma unui coc, roteste si prinde coada langa ureche sprijinind-o cu agrafe.

Text: Maria Camelia Diaconu