Pasta de dinti bio pentru sanatate

Pasta de dinti bio, solutia organica pentru un zambet sanatosAtunci cand vorbim de frumusete, nu spunem doar ochi in culori clare, gene ce sfideaza inaltimile sau buze pline, cu un contur unduitor. Cand spunem frumusete, spunem automat si un zambet sanatos si stralucitor. De multe ori pastele folosite in ingrijirea cavitatii bucale sunt daunatoare atat gingiilor, cat si dintilor din cauza produselor chimice utilizate. In acest context gamele bio isi fac din nou datoria punand la dispozitia cumparatorilor paste de dinti naturale si ecologice.

Exista la ora actuala firme care comercializeaza cu succes paste pentru ingrijirea dintilor sub sigla Ecocert (organizatie recunoscuta pe plan mondial ca standard pentru produsele organice).  Astfel de produse se muleaza deci trendului bio, abordand o compozitie lipsita de conservanti si alte substante chimice care, asimilate prin piele sau inghitite, se pot face responsabile de deteriorarea starii de sanatate: alergii, inflamarea gingiilor, fluoroza dentara (decolorarea de la alb pana la maroniu a dintilor permanenti). Mai mult, pasta de dinti bio este ecologica, declarandu-si astfel atentia pentru mediul inconjurator.
 
Ingrediente active de la natura
Teoria pe care se bazeaza in mod indirect conceptul bio este ca produsele cosmetice ar trebui sa fie la fel de sanatoase ca alimentele, pentru ca ele pot fi asimilate, pe orice cale, in organism. Astfel, pasta de dinti bio isi extrage ingredientele active din calcar, glicerina vegetala, smirna, argila, ulei esential de chimen, aloe, ulei esential de mandarina. Toate acestea au proprietatea de a curata dintii si de a le redescoperi albul natural avand o actiune blanda asupra gingiilor. O alta problema, dincolo de curatarea eficienta a impuritatilor, vine din partea bacteriilor care se pot dezvolta la nivelul cavitatii bucale. Pentru aceste aspecte, unele paste de dinti propun in compozitie propolisul ca antiseptic natural. Produsele bio de ingrijire a dintilor au o solutie si pentru persoanele cu o sensibilitate crescuta. Astfel, mineralele naturale din compozitie creeaza un strat ce protejeaza impotriva stimulilor provocatori de durere (cald, frig, dulce, acru etc.). Extractele de fructe le confera un gust placut ce permite utilizarea produselor chiar si de pretentiosii copii.

Un zambet frumos fara compusi chimici
Pentru a primi sigla Ecocert, o pasta de dinti trebuie sa contina numai substante de provenienta naturala, in principal din surse ecologice. Ceea ce este foarte important este ca ea sa nu contina conservanti, derivati de petrol, alcool, parfumuri sintetice sau alte substante daunatoare omului si mediului inconjurator. Pasta de dinti bio se lupta astfel cu arme organice impotriva aparitiei placii dentare, a respiratiei neplacute si a cariilor. Nu uitati insa ca folosirea unei paste de dinti bio nu incurajeaza o ingrijire superficiala a dentitiei. Periajul regulat isi pastreaza importanta la fel ca si utilizarea atei dentare si a apei de gura. Si, desigur, controlul medical o data la 6 luni se cere a fi respectat. Nu vrem doar un zambet stralucitor. Sanatatea primeaza, iar produsele bio sunt o alegere inteleapta.

Text: Irina Chelarescu