Pasta de dinti pentru albire

Pasta de dinti pentru albireNe dorim dinti mai albi, cat mai albi, insa de multe ori tratamentele profesionale sunt scumpe si sensibilizeaza. Un remediu pentru dintii galbui este pasta cu efect de albire.

Fluorul, smaltul si dintii albi
Pasta de dinti cu efect de albire este cea mai eficienta atunci cand vine vorba de albirea dintilor acasa. Albirea profesionala are avantajul ca dureaza pana la doi ani, spre deosebire de efectul pastei de dinti care dureaza atata timp cat aceasta este folosita. Dintii revin la coloratia initiala odata cu trecerea la o pasta de dinti normala sau cu mai putin fluor. Fluorul este o substanta care intareste structura smaltului, si anume a substantei albe si lucioase care acopera suprafata dintelui.

72% dintre femei vor dinti mai albi, insa numai 25% au incercat vreodata un produs pentru albire.

Bicarbonatul ajuta la albirea dintilor?
Multi pacienti ma intreaba daca leacurile babesti sunt eficiente. Bicarbonatul nu este cel mai eficient mod de albire a dintilor acasa. Acesta nu afecteaza structura dintelui, insa nici nu ajuta la albire sau la curatarea profunda. A avea dinti mai albi insa, nu depinde numai de pasta pe care o folosim, ci si de alimentatie. Trebuie evitate in general alimentele si bauturile puternic colorate, cum ar fi sfecla, ciocolata, strugurii negri, vinul rosu, ceaiul negru si cafeaua. Contrar asteptarilor, ceaiul verde nu este la fel de daunator pentru dinti cum este cel negru.

Text: Olivia Dutu
Specialist: Ramona Iosif
Tel: 021 410 43 63