Perfectionismul, periculos pentru sanatate

Perfectionismul, periculos pentru sanatateSunteti o persoana perfectionista? Ei bine, ar trebui sa stiti ca acest lucru dauneaza sanatatii, avertizeaza specialistii.

Expertii de la Universitatea York, din Toronto, Canada, spun ca aceasta obsesie pentru ca toate lucrurile sa iasa perfect poate duce la aparitia problemelor emotionale, la aparitia stresului, depresiei, la aparitia mancatului compulsiv si a anxietatii. Pentru a scapa de aceasta obsesie, ar trebui sa nu mai luati lucrurile in mod personal, sa fiti o persoana obiectiva si sa acceptati ca oamenii mai pot avea si imperfectiuni.

In plus, trebuie sa invatati sa inlocuiti perfectionismul cu adevaratele realizari. De asemenea, trebuie sa intelegeti ca este normal sa mai gresiti din cand in cand si sa incepeti sa identificati gandurile care nu va dau pace si care nu sunt tocmai in regula. Incercati sa gasiti intotdeauna alternative, raspunsuri la problemele de care va loviti.

Este adevarat ca in unele situatii este bine sa fie aplicata aceasta teorie, insa nu permiteti ca asta sa devina o obisnuita care sa puna stapanire pe viata voastra.

 

Text: Ruxandra Raica

decembrie 13th, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate