Personalitatea puternica feminina – cum o dobandesti

principala 2Personalitatea puternica feminina pare a fi cheia succesului. Femeia puternica este sigura pe sine, are intotdeauna argumentele potrivite si, cu toate ca isi cunoaste limitele, incearca intotdeauna sa le depaseasca. Este constienta de calitatile sale, dar si de defecte. Totodata, este o persoana sensibila, seducatoare, fermecatoare, un om pe care te poti baza si alaturi de care poti construi relatii de durata.

Ce presupune aceasta personalitate puternica? Sa iti asumi anumite riscuri, sa ai calitati de lider, sa recunosti ca ai gresit, dar sa o faci cu zambetul pe buze si sa nu te lasi niciodata doborata.Trasaturile personalitatii puternice

Viata femeii este, in general, ingreunata de o serie de stereotipuri si exista inca la nivel social perceptia potrivit careia barbatul este cel care trebuie sa aduca banii in casa, in timp ce rolul femeii este acela de a avea grija de familie. Privind in jur, vom observa insa ca exista atat barbati, cat si femei care detin roluri-cheie si functii de conducere in cele mai mari companii. Unei femei puternice nu ii este frica de confruntari, stie cum si cand sa refuze si spune verde-n fata tot ceea ce are de spus.

Personalitatea puternica si calitatile de lider

Prin definitie, femeia cu personalitate puternica are curaj, este asumata si detine calitati de lider. Ea nu va fi niciodata inca una dintr-o multime, ci va iesi in evidenta, va refuza sa se incadreze in tipare si nu se va asocia cu persoane in care nu are incredere, si nici nu va sustine proiecte pe care nu le priveste cu „ochi buni”. De asemenea, este o persoana echilibrata care isi recunoaste greselile. Ii va fi greu seara, cand va ajunge acasa, insa o va face cu zambetul pe buze, iar a doua zi o va lua de la capat.

Femei cu personalitate puternicasecundara 2

Sunt foarte multe femei puternice pe care le-am putea aminti, cu o contributie importanta in istorie si nu numai. De pilda, Printesa Diana, Angela Merkel, Hillary Clinton sunt personalitati marcante ce au dat dovada de un curaj nebun si au iesit in lume, incercand sa schimbe ceva. Iar pe lista am putea adauga si femei din industria de entertainment, precum Angelina Jolie, Oprah Winfrey sau Beyonce Knowles. Femeile puternice sunt inteligente, charismatice, isi scriu propria poveste, atrag intotdeauna atentia celor din jur si isi sustin cu tarie punctul de vedere.

Cum dobandesti personalitatea puternica

Nu ne nastem cu o personalitate anume, ci o dobandim ca urmare a conditiilor socio-culturale, economice, a educatiei, anturajului. Atunci cand ne nastem, este adevarat ca avem anumite predispozitii genetice, o baza, insa personalitatea se contureaza in timp. Parintii au si ei un aport important, iar temperamentul, atitudinea, caracterul alcatuiesc personalitatea. Asadar, personalitatea se modeleaza.

Text: Ruxandra Dumitrescu