Pesimismul ne poate face sa devenim mai performanti?

shutterstock_99983378Gandirea pozitiva nu ne garanteaza succesul profesional, sustin cercetatorii americani. Si daca partea goala a paharului, atitudinea negativa, ne-ar putea ajuta mult mai mult?

Expertii de la Universitatea din New York au descoperit o noua strategie de a gandi in scopul de a reusi, si anume contrastul mental. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa ne gandim la eventualele obstacole pe care le avem de trecut daca vrem ca un proiect sa iasa asa cum ne-am dori. Problema cu optimismul excesiv este ca putem avea impresia gresita ca ne-am atins obiectivele.

Anticiparea unor probleme atunci cand sunteti implicati intr-un proiect este o metoda “protectoare” de a gandi pozitiv, de a separa sentimentele de realitate. Important este insa sa aveti incredere in dumneavoastra, sa nu va indoiti de competentele pe care le aveti pentru ca efectul sa nu fie unul demoralizant. In concluzie, este bine sa ne gandim la posibilele obstacole care ne pot aparea in cale, sa avem incredere in noi si sa fim si putin autocritici.

 

Text: Ruxandra Raica