Plictiseala ne ajuta sa ne mentinem in forma

shutterstock_60325513Atunci cand in vietile noastre intervin monotonia si rutina, cadem cu totii prada efectelor plictiselii. De cele mai multe ori, privim plictiseala ca pe un lucru rau, insa nu este neaparat asa.

Psihologii sunt de parere ca daca ne vom lasa in voia gandurilor timp de cateva minute atunci cand suntem la serviciu, acest lucru va avea un efect pozitiv asupra creativitatii. De asemenea, plictiseala are un efect pozitiv chiar si asupra copiilor, deoarece ii forteaza sa isi imagineze tot felul de lucruri si sa dezvolte un simt al identitatii.

De obicei, barbatii sunt cei care se plang mai des de plictiseala, deoarece sunt genul de oameni care cauta tot timpul aventura. Cu toate acestea, potrivit nutritionistilor de la Universitatile din Vermont si Buffalo, se pare ca, daca vom consuma aceleasi alimente in fiecare zi, vom consuma in total mai putine calorii. Cei care au insa o dieta mai variata mananca mai mult. In cadrul unui studiu realizat de catre expertii universitatilor amintite mai sus, femeile care au servit macaroane cu branza in fiecare zi timp de o saptamana au consumat mai putin cu 100 de calorii pe zi pana la sfarsitul saptamanii.

Este vorba practic despre obisnuinta, despre un anumit prag care nu mai poate fi trecut. De exemplu, daca ascultam aceeasi muzica de prea multe ori, devine in cele din urma plictisitoare. Daca vei manca un aliment de mai multe ori pe saptamana, vei fi atat de obisnuit cu alimentul respectiv, incat te vei simti practic satul. In schimb, daca iti restrictionezi prea mult dieta, nu vei primi nutrienti suficienti.

 

Text: Ruxandra Raica