Poate fi fericirea cumparata cu bani?

shutterstock_29456203

Stiu, este un subiect destul de sensibil pentru multe dintre noi, insa nu stiu care dintre cele doua subiecte este mai sensibil: banii sau multumirea sufleteasca? Unii vor multumire sufleteasca, altii isi doresc bani si exista si a treia categorie, a celor care-si doresc putin din amandoua.

Se pare ca fericirea este undeva la mijloc.

 

Banii nu aduc fericirea, ci doar o intretin

Este adevarat ca multe cupluri s-au destramat din cauza neajunsurilor. Problema banilor este din ce in ce mai mare in randul persoanelor care isi doresc un viitor impreuna. Este greu sa iti cumperi o casa, un apartament, sa ai un acoperis deasupra capului intr-un cuvant, atunci cand veniturile sunt mici. Probabil de aceea sunt si atat de multe persoane materialiste pe lumea aceasta. Dar oare ele sunt fericite? Noi tindem sa credem ca nu. Pentru ca cele mai fericite momente din viata nu pot fi cumparate cu bani. Fericirea in fond si la urma urmei este data de sentimentele pe care ti le ofera persoana de langa tine, de ceea ce traiesti alaturi de ea. Este adevarat ca fiecare persoana isi are pretul sau, insa nu toti preferam banii in locul fericirii. Fericirea se produce cand doua persoane se iubesc, si nu cand o persoana iubeste ceva material.

 

Sentimente contra cost

Am inceput sa ne invartim intr-un cerc vicios, acela in care banii pun stapanire pe noi. Poate ca si voi ati avut momente cand, fara buna stiinta, ati catalogat o persoana in functie de cum este imbracata, nestiind ca “nu haina il face pe om”. Orice razboi, de orice natura, este mai usor de trecut in doi. Perna moale si imbratisarea calda si plina de iubire a celui pe care il iubesti fac mai mult decat orice avere din lume. Acum gandeste-te: vrei sa fii fericita si fara bani sau nefericita si cu bani? Este in totalitate alegerea ta.

 

Banii au un impact dramatic asupra fericirii

Cu cat iti doresti mai mult, cu atat pierzi ceea ce este esential. Toata goana asta a noastra dupa avere nu face altceva decat sa te tina departe de ceea ce iubesti. Nu zice nimeni sa nu iti pese de jobul pe care il ai sau sa nu iti dai interesul, ci doar sa ai o limita. Timpul trece, anii nu stau in loc pentru nimeni si apoi, cu ce te trezesti? Cu un cont generos in banca, dar singura. Odata ce munciti impreuna pentru voi, pentru ceea ce va doriti, nimic nu poate sta in calea fericirii voastre. Totul isi are scopul sau in viata, trebuie doar sa stii cum sa faci fata presiunii.

 

Acestea fiind spuse: pot banii cumpara fericirea sau nu? Eu, personal, sunt de parere ca o stare de spirit nu poate fi cumparata. Voi ce parere aveti?

 

Text: Andreea Popescu