Povestea Ancai Vlad, femeia care a creat „Farmacia Inimii, Catena”

Revista „Capital” publica povestile femeilor de succes din Romania. Pe site-ul capital.ro gasiti o poveste extrasa din editia 2016 a Topului Capital 50 Femei de Succes:

Anca Vlad este o femeie de afaceri de succes care a deschis primul business din Romania in domeniul marketingului. Compania de atunci, grupul Fildas-Catena acum, a devenit lider in retailul farma, Anca Vlad fiind un etalon pentru femeile de afaceri din Romania.

Anca Vlad si-a descoperit pasiunea pentru economie inca din liceu. In acel moment, profesoara care-i preda economia a indrumat-o sa urmeze o facultate de specialitate, ceea ce a si facut. A urmat cursurile Academiei de Studii Economice din Bucuresti. In 1980, datorita rezultatelor obtinute pe parcursul anilor si la examenul de diploma, a primit o repartitie in Bucuresti, la o companie din industria lemnului – actualul Silvarom. Experienta profesionala dobandita in cei sapte ani, cat a lucrat in exportul de mobila – domeniu in care a evoluat pana la functia de coordonator al activitatii de export -, avea sa o ajute pe Anca Vlad in urmatorii pasi din viata sa ulterioara de antreprenor.

“Un prim mentor in cariera mea a fost Andrei Menhardt, directorul de atunci al Silvarom”, isi aminteste, cu emotie, Anca Vlad. „In timpul liber si in concedii, lucram ca traducator la conferinte internationale si apoi ca organizator de evenimente pentru Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR). Asa am cunoscut oameni de la multe companii internationale de medicamente, chimia fiind specialitatea mea de traducator”, mai spune Anca Vlad. In 1987, s-a ivit oportunitatea de a lucra la CCIR, ca director de tara pentru o mare companie straina – SmithKline Beecham Pharmaceuticals, din Anglia. In luna mai 1990, isi infiinteaza prima firma de marketing consulting din Romania, iar cu unul dintre primele contracte a dat lovitura in toata tara. Daca va mai amintiti reclama la pasta de dinti „Aquafresh in trei culori”, atunci trebuie sa stiti ca sloganul ii apartine Ancai Vlad.

Citeste continuarea pe AncaVlad.ro