Premiera mondiala a compozitiei „Haz de necaz”, de Sergiu Celibidache

foto_7_iulieCompozitia lui Sergiu Celibidache va fi dezvaluita in premiera mondiala publicului roman, pe 7 iulie, ora 20.00 la Ateneul Roman, Sala Mare. “Haz de necaz” este o premiera vanata de intreaga lume, dar pe care familia Maestrului a decis sa o aduca in Romania. O ocazie unica in viata de a fi martori la scrierea unei pagini de istorie.

Sergiu Celibidache a parasit Romania pentru a deveni compositor si a ajuns, prin forta destinului, unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii. La 100 de ani de la nastere, Maestrul revine in tara natala cu visul implinit: premiera mondiala a compozitiei sale “Haz de necaz”.

Premiera va fi sub bagheta lui Mark Mast, fost elev de-al lui Sergiu Celibidache care a petrecut mai bine de cinci ani alaturi de Maestru, zi de zi, iar programul evenimentului il puteti urmari in randurile ce urmeaza:

  • Maurice Ravel (1875- 1937)

Ma mere l’ Oye” – cinci piese pentru orchestra (compuse pentru pian intre 1908 – 1910 si transcrise pentru orchestra in 1911)

Pavane de la Belle au bois dormant *Petit Pucet*Laideronnette, Imperatrice des pagodes*Les Entretiens de la Belle et de la Bete*Le jardin feerique

  • Wolfgang Amadeus Mozart (1756 -1791)

Concertul pentru pian si orchestra nr. 20 in Re major KV 466

Allegro* Romanze*Allegro assai

  • PREMIERA MONDIALA

Sergiu Celibidache (1912-1996)

“Haz de necaz” – suita romaneasca in 8 parti

Festivalul Sergiu Celibidache 100 este organizat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti. 

 

Text: Andreea Popescu