Premiile Bafta 2019 – parada pe covorul rosu

Actorii britanici Jodie Comer si Benedict Cumberbatch cu premiile pentru cea mai buna actrita si cel mai bun actor

Serialul “Killing Eve” a fost, cu trei trofee, marele castigator la editia de anul acesta a BAFTA TV Awards, premiile excelentei in televiziune acordate in Marea Britanie,

Gala care a avut loc duminica, la Royal Festival Hall din Londra a fost gazduita de vedeta de televiziune Graham Norton, recompensat si el cu cinci premii BAFTA TV de-a lungul carierei.

Productia BBC “Killing Eve”, in care joaca Sandra Oh, Jodie Comer si Fiona Shaw a primit trei trofee: “cel mai bun serial-drama”, “cea mai buna actrita in rol principal” si “cea mai buna actrita in rol secundar”.

Ncuti Gatwa si Emma Mackey, Kelsey Grammer si Kayte Walsh, Jane Krakowski, Fiona Shaw, Phoebe Waller-Bridge si Jodie Comer

Primul premiu al galei a mers la coproductia Sky Atlantic/ Showtime “Patrick Melrose”, care a fost desemnata cea mai buna miniserie, in timp ce Benedict Cumberbatch a obtinut pentru rolul din aceasta serie premiul BAFTA pentru cel mai bun actor.

Ben Whishaw a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru interpretarea din miniseria “A Very English Scandal”, dupa ce a fost recompensat si cu un Glob de Aur, la inceputul acestui an.

Sair Khan, Suranne Jones, Paloma Faith, Lilah Parsons, Lily Travers

Ca in fiecare an, spectacolul de pe covorul rosu a eclipsat ceremonia acordarii premiilor.

Premiile Academiei de televiziune britanice – BAFTA TV Awards – sunt acordate anual la o gala organizata de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA), din anul 1955.