Premiile designerilor de modă americani 2020

CFDA 2020
Tom Ford, președintele CFDA

Premiile CFDA (The Council of Fashion Designers of America) se mai numesc și Oscarurile modei, iar evenimentul de acordare a acestor premii este unul dintre cele mai așteptate evenimente de fashion ale anului.

Lista câștigătorilor de la premiile CFDA de anul acesta a fost anunțată de Tom Ford, succesorul Dianei von Furstenberg la cârma Council of Fashion Designers of America încă din 2019. Cunoscutul designer a dezvăluit numele câștigătorilor printr-un video online, distribuit pe platformele social media CFDA.

Ceremonia trebuia să aibă loc pe 8 iunie, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Iar în loc de gala  senzațională așteptată de toată lumea, totul s-a desfășurat online.

„În această perioadă plină de provocări și schimbări pentru industria noastră, simțim că este important să recunoaștem candidații ce reprezintă creativitatea din lumea modei. Așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem la o ceremonie normală în care să onorăm industria americană a modei în 2021”, spunea Tom Ford într-un comunicat de presă.Iată lista câștigătorilor:

American Womenswear  – Gabriela Hearst

American Menswear Designer of the Year – Kerby Jean-Raymond pentru Pyer Moss

American Accessories Designer of the Year – Telfar Clemens pentru Telfar

American Emerging Designer of the Year – Christopher John Rogers

Global Women’s Designer of the Year – Pierpaolo Piccioli pentru Valentino

Global Men’s Designer of the Year – Kim Jones pentru Dior

Vezi aici care au fost nominalizările CFDA pentru Fashion Awards 2020

Anul acesta nu au fost candidați în categoriile Fashion Icon, Positive Change, Founder’s, Media, Internațional sau Lifetime Achievement. Totuși, Tom Ford, care a fost nominalizat atât pentru American Womenswear Designer of the Year, cât și American Menswear Designer of the Year, a introdus două noi categorii. Acestea sunt  Global Women’s Designer of the Year și Global Men’s Designer of the Year, , făcând lista acestui an cea mai diversă din istoria de 39 de ani a premiilor CFDA.

Anul trecut, premiul Fasion icon of the Year a fost câștigat de Jennifer Lopez 

CFDA este o organizație non-profit ce reunește peste 350 de designeri din America, președinte fiind, până anul trecut, Diane von Furstenberg.

Înființată în 1962, Consiliul Designerilor de modă din America este o asociație dedicată promovării profesioniștilor de modă din Statele Unite. În fiecare an, asociația onorează cei mai buni designeri care realizează haine pentru femei, bărbați și accesorii.

Text Cristina Dudău

Foto Hepta