Premiile Tony- Oscarurile pentru teatru

A 73-a gala anuala a Premiilor Tony a avut loc  la Radio City Music Hall, in New York. Gala a fost prezentata, pentru a doua oara, de James Corden, care in 2011 a fost premiat cu un trofeu Tony pentru „One Man, Two Govnors”.

Premiile Antoinette Perry pentru Excelenta in Teatru, mult mai cunoscute sub numele de Premiile Tony, sunt acordate drept recunostinta actorilor americani de scena pentru prestatiile lor de-a lungul unui an.Marele castigator

Chiar daca nu iau in seama decat productiile realizate de teatrele de pe Broadway, celebrul bulevard new-yorkez, in Statele Unite, distinctiile Tony sunt vazute ca premii care corespund in lumea teatrala premiilor Oscar din cinema, premiilor Emmy pentru televiziune si premiilor Grammy pentru muzica.

”Hadestown”, o opera populara despre calatoria dramatica a unui cuplu de tineri in adancurile Infernului, a dominat, ceremonia de pe Broadway fiind recompensata cu opt distinctii, inclusiv cu trofeul suprem, pentru cel mai bun musical, relateaza Reuters.

In istoria premiilor Tony ramane de la aceasta editie Ali Stroker, primul actor intr-un scaun cu rotile care castiga o distinctie. Actrita a primit trofeul pentru pentru rolul ei din “Oklahoma!”.

Covorul rosu

Cea mai mare seara a teatrului include reprezentatii muzicale si de dans, precum si o multime de tinute spectaculoase pe covorul rosu. Printre invitati s-au numarat celebritati precum Lucy Liu, Michael Kors, Regina King, Rachel Brosnahan, Marisa Tomei, Thalia, Anna Wintour, Vanessa Hudgens si multi altii.

Marisa Tomei, Lucy Liu, Jane Krakowski, Michael Kors si Emily Ratajkowski
Regina King in Prada, Ruth Wilson in rochie Brandon Maxwell, Thalia in Julien Macdonald

Premiile

Cel mai bun musical

Hadestown

Cea mai buna piesa

The Ferryman

Cel mai bun actor

Bryan Cranston, Network

Cea mai buna actrita

Elaine May, The Waverly Gallery

Text: Cristina Dudau

Foto: Hepta