Preveniti imbatranirea pielii pe timp de iarna!

-0a0a0a0a0a0a0a0a5364158Iarna, tenul imbatraneste de doua ori mai repede decat in restul anului, si asta din cauza faptului ca pielea se usuca, lucru ce duce la aparitia ridurilor. Este posibil sa nu iti pese de acest lucru atunci cand ai 18 ani iar pielea produce uleiuri naturale, insa atunci cand ai 30 de ani, trebuie sa fii mai atenta. Iata cateva sfaturi pentru a impiedica imbatranirea tenului in sezonul rece.

1. Exfolierea este unul dintre pasii de baza ai mentinerii unui ten tanar si frumos. De indata ce ai observat ca pielea este aspra, este neaparat nevoie sa folosesti un gel abraziv pentru a stimula procesul de regenerare celulara, pentru ca tenul sa fie fresh.

2. Hidratarea este extrem de importanta pentru tenul tau. Pielii uscate atat de pe fata cat si de pe corp ii poate fi redata stralucirea cu ajutorul unui pahar de apa consumat o data la o ora in lunile de iarna.

3. Acorda o atentie sporita pielii din jurul ochilor, din jurul nasului, buzelor si barbiei. Imbatranirea tenului incepe cu aceste zone. Pielea buzelor este de 5 ori mai sensibila, asa ca aceste zone trebuie masate usor cu foarte multa crema hidratanta.

4. Baile fierbinti urmate de un masaj cu ulei aromat nu vor face decat sa ofere pielii hidratarea de care aceasta are nevoie.

5. Dieta bogata in antioxidanti, vitamina C si acizi grasi Omega – 3 este la fel de indicata pentru a preveni imbatranirea pielii pe timp de iarna.

 

Text: Ruxandra Raica