Previziuni astrologice pentru anul 2015

Cristina Groza, singurul arhitect maestru Feng Shui din Romania acreditat de Asociatia Internationala de Feng Shui, a acceptat sa ne vorbeasca despre simbolistica anului in care tocmai am pasit si, totodata, ne-a trasat cateva directii pe care ar trebui sa le urmam pentru a ne imbunatati viata in 2015. Va invitam sa descoperiti in continuare care sunt previziunile pentru noul an din punctul de vedere al astrologiei chinezesti.Tonica TV: In primul rand, exista vreo diferenta intre horoscopul chinezesc si cel european?

Cristina Groza: Sunt doua cunoasteri diferite, dar au puncte comune. Daca ii facem cuiva astrograma din punct de vedere al astrologiei vestice si din punct de vedere al astrologiei orientale, vom gasi anumite lucruri comune. Diferenta dintre ele ar fi ca astrologia chinezeasca vine cu lucruri mai pragmatice, poate mai precise, iar cealalta vine cu subtilitati. De exemplu, astrologia chinezeasca nu poate spune ce fel de tip de karma are o anumita persoana, dar ii poate spune ce lectii are de invatat. In astrologie, este vorba de probabilitati, la fel ca in matematica. Astrele inclina, nu determina. Ambele sisteme sunt foarte bune, important este sa gasiti specialisti care sa va indrume cum trebuie.

Tonica TV: Care sunt previziunile pentru 2015? Va fi un an mai bun?

Cristina Groza: Din anumite puncte de vedere, va fi un an mai bun. Anul trecut a fost anul lemnului Yang, adica al copacului cu radacinile bine infipte in pamant si coroana spre cer. Aceasta se traduce prin faptul ca anul trecut oamenii au fost mai rigizi, mai principiali si au luptat mai mult pentru idealurile lor, motiv pentru care s-au creat mai multe tensiuni. In schimb, anul acesta, 2015, este anul florii, al lemnului Yin si acest fapt inseamna armonie. Oamenii vor fi mai flexibili, mai inclinati catre lucruri frumoase, mai impaciuitori, dar si mai influentabili. Anul acesta ne vom dori sa ne intalnim mai mult cu persoanele dragi si sa socializam mai mult. Anul acesta persoanele excentrice nu vor avea succes; acum se cere moderatie, armonie si rafinament.

Tonica TV: Cum stam cu dragostea in anul 2015?

Cristina Groza: Felul in care vom sta cu dragostea in 2015 tine de ziua de nastere a fiecaruia. Persoanele nascute in zi de cal au sanse mai mari sa inceapa o relatie anul acesta, deoarece calul se afla in relatie de combinare/iubire cu animalul anului 2015, respectiv capra. Pentru a afla corepondenta semnelor zodiacale in horoscopul chinezesc, persoanele interesate pot intra pe site-ul meu si acolo isi pot calcula automat (www.fengshui-bp.ro).

Tonica TV: Anul 2015 este Anul Caprei de Lemn. Ce inseamna acest lucru si cum ne influenteaza? Ce zodii vor avea beneficii in Anul Caprei de Lemn?

Cristina Groza: Anul acesta avem doua elemente predominante: lemnul Yin si Capra (element de pamant), adica, pe scurt, Anul Caprei de Lemn. Cei nascuti in ani de Capra sau in zi de Capra, anul acesta trebuie sa poarte, ca totem, consortul animalului respectiv, in cazul nostru calul, acesta este consortul caprei. Explicatia este aceea ca fiecare an este caracteriazat de un animal care se considera Marele Duce, iar cei nascuti in astfel de ani, teoretic vorbind, ofenseaza Marele Duce al anului. De aceea, anul acesta, pentru a nu ofensa Capra, trebuie sa purtam, de exemplu, o bratara/pandantiv etc. cu cal. Cei nascuti in ani de Capra trebuie sa fie mai umili in 2015 si sa nu iasa in evidenta. De asemenea, cei nascuti in ani de Bou trebuie sa poarte ca totem un cal si trebuie sa fie mai atenti, sa conduca prudent, sa nu faca sporturi extreme. De asemenea, acum este momentul sa faca modificari in domeniile din viata lor in care nu sunt multumiti. Anul 2015 va fi un an mai bun pentru cei nascuti in ani de Cal sau in ani care se termina in 0, 4 si 8. Acestia vor primi ajutor din partea celorlalti si lucrurile se vor rezolva favorabil pentru ei.

Tonica TV: In astrologia chineza intalnim totemurile, de care spuneai si tu mai devreme. Ce sunt acestea si cum ne pot influenta viata?

Cristina Groza: Aceste totemuri sunt facute din cele 12 animale care corespund celor 12 luni ale anului. Aceste animale au intre ele relatii atat de simpatie, cat si de antipatie, se iubesc sau se ciondanesc. Se recomanda aceste totemuri tocmai pentru a evita aceste „ciondaniri”. Ele sunt doar simboluri, insa, din experienta mea, am observat ca aceste totemuri au rol de protectie in felul lor, deoarece sunt o reamintire constanta a faptului ca trebuie sa fii atent in perioada respectiva.

Tonica TV: Feng Shui-ul se ocupa cu amenajarea energetica a spatiului. Care sunt remediile feng shui-iste pe care ni le recomanzi sa le aplicam, astfel incat sa aducem energiile benefice in casa noastra in acest an?

Cristina Groza: In fiecare an, peste energiile deja existente, care se schimba o data la 20 de ani si pe care doar specialistul Feng Shui le poate determina prin calcule, apar si energiile anuale, care vin si ele cu influenta lor. Astfel, eu va pot spune remediile pentru energiile anuale din 2015. In zona de Vest a tuturor caselor vine energia obstacolelor, cea mai negativa energie din Feng Shui. Astfel, in partea de Vest, va trebui sa punem un vas deschis cu apa sarata sau niste obiecte din metal sau niste obiecte negre – toate acestea au scopul de a contracara aceste energii. O alta energie aducatoare de boala va fi prezenta anul acesta la Sud-Est si este bine sa punem si acolo tot apa si metal. O energie mai putin benefica apare anul acesta la Sud si este energia barfelor. Aceasta se va anihila daca punem elemente din lemn sau bambusi in vas de sticla, care sunt foarte usor de intretinut. De asemenea, in centrul caselor vine anul acesta energia scandalului si a certurilor. Aici trebuie sa contracaram cu un element de foc, un covor rosu, de exemplu. In zona de Nord-Est isi face simtita prezenta o energie mai putin negativa. Aceasta intarzie finalizarea actelor si a proceselor si aduce probleme respiratorii. Aici punem obiecte din lemn sau obiecte verzi. Sfatul meu este sa nu asezati la intamplare in casa diferite lucruri active care pot activa atat energii pozitive, cat si negative.

Tonica TV: Se spune ca in dormitor nu trebuie sa avem oglinda, televizor si tablouri cu simboluri apa. Cat este adevarat din aceste afirmatii?

Cristina Groza: Televizorul nu se pune in dormitor pentru ca s-ar putea sa dezactiveze o energie favorabila, dar fara un calcul sigur, nu se poate garanta asta. Oglinzile sunt elemente Yin si noi cand dormim suntem tot energie Yin deoarece suntem pasivi. Daca ne reflectam in oglinda cand dormim, atunci se creeaza dublu Yin, ceea ce duce la boala si oboseala. Daca totusi avem oglinda, atunci seara trebuie sa o acoperim. Tema tabloului nu are nicio importanta, insa culoarea poate conta si ne poate sustine sau nu energia din dormitor. Apa este considerata un element activ si acesta ar fi singurul motiv pentru care ar fi indicat a nu se decora camera in care dormiti cu tablouri ce simbolizeaza apa.

Text: Madalina Manole