Prietenia si barierele ei

shutterstock 58027099Prietenia este cel mai frumos sentiment ce iti incalzeste sufletul atunci cand nu te simti in siguranta, dar si atunci cand te trezeste la realitate daca incepi sa prinzi aripi sis a pierzi contactul cu realitatea. O prietenie, fie dintre o fata si o alta fata sau dintre un baiat si o fata, ori dintre un baiat si un alt baiat, este dificil de gasit iar daca de multe ori poti crede ca ai gasit-o, te lovesti de o realitate poate cruda in momentele in care nu te astepti. Si cu toate astea, exista prietenie adevarata?!

O relatie de prietenie are nevoie de cateva lucruri esentiale pentru a se putea dezvolta. Primul motiv pentru care alegi sa devii prieten cu o persoana il reprezinta cel mai probabil sentimentul de simpatie, iar de aici se pot dezvolta armele necesare. Prietenia presupune multe aspecte ce trebuie dezvoltate de-a lungul timpului. Aceasta se bazeaza, in primul rand, pe incredere absoluta, respect si se continua cu intelegere reciproca, dorinta amandurora de a-i fi bine celeilalte persoane.

“Prietenul la nevoie se cunoaste” poate fi considerat cel mai potrivit proverb in cadrul acestor relatii, poate de catre unii dur, dar este destul de adevarat. Prietenul este acela care ramane langa tine atunci cand toti ceilalti te parasesc, acela care este alaturi de tine si dupa ce ai gresit cu ceva si incearca pe cat posibil sa te incurajeze si sa te ajute sa treci peste, dar si atunci cand te bucuri.

Invidia nu are ce sa caute intr-o relatie de prietenie

Sinceritatea este primordiala, bucura-te sincer alaturi de prietenul tau atunci cand este cazul, dar alatura-te lui daca trece prin momente grele fara sa te bucuri de suferinta lui. Nici minciuna nu isi are loc intr-o relatie de prietenie, deja nu o mai poti numi prietenie, invidia si minciuna sunt factori negativi ce distrug orice relatie. Prieten adevarat este acela care te iubeste neconditionat fara sa ceara ceva la schimb, acela care este intotdeauna pregatit sa isi deschida sufletul in fata ta si, in acelasi timp, pregatit sa te primeasca in sufletul lui.

Se spune ca fetele sunt mai rele si o prietenie sincera intre doua fete nu este prea des intalnita, si ca baietii nu sunt invidiosi, dar sunt sinceri. Afirmatia este falsa si cu siguranta multi o pot contrazice.

Dar exista o prietenie adevarata intre un baiat si o fata? Multi nu sunt de acord asta si considera ca o prietenie adevarata, fara alte asteptari de la aceasta relatie, nu exista! Exista des situatii in care, in relatia de prietenie dintre un baiat si o fata, unul dintre ei se indragosteste de celalalt, iar de aici relatia de prietenie nu mai este chiar la fel. Sunt alte asteptari de la cealalta persoana, sunt ganduri diferite despre acea persoana, ganduri pe care doar tu le stii fara sa le impartasesti si celuilalt si de aici situatia se complica. De multe ori, relatia de prietenie se termina.

Tu alegi pe cine vrei prieten in viata ta si tu decizi in ce masura iti doresti o prietenie!

Text: Maria Camelia Diaconu